Több bár szétverésével fenyegetőzött egy alvilági banda Budapesten

rendőrségi sziréna, forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció!
Vágólapra másolva!
Április elején egy 41 éves férfi és több társa egy budapesti bárba ment, ahol az üzletvezetőt és a tulajdonost is megfenyegették. Előbb több millió forintot követeltek, majd ők maguk ajánlottak fel két millió forintot, de már azért, hogy ennyiért megkapják a helyet. Később azzal zsarolták tulajdonost, hogy bezáratják a helyet.
Vágólapra másolva!

A 41 éves férfi, és társai április 2-án éjszaka egy a VII. kerületben lévő bárba mentek, ahol a férfi üzlettársa dolgozott. A bárban az üzletvezetőt és a tulajdonost is megfenyegették: 8 ezer eurót és 15 millió forintot, valamint a közös bárjuk teljes tulajdonjogát követelték és megfenyegették a bárban dolgozókat, ha nem teljesítik a kérésüket, 

akkor a 90-es évekbeli módszerekhez fognak alkalmazni és ha kell akkor szétverik a tulajdonos összes többi bárját. De a férfi az egyik ott dolgozót veréssel is fenyegette.

A férfi behajtóinak másfél millió forintot ígért azért, hogy bírja rá a bár üzletvezetőjét és tulajdonosát az egyezségre. 

rendőrségi sziréna, forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció!
Fotó: pixabay.com 

A budapesti éjszaki életből ismert behajtó már korábban a nyomozók látókörébe került, szintén zsarolás miatt. 

A banda tagjai a fenyegetéseket nem tudták beváltani, ugyanis a nyomozók április 10-én reggel A banda négy tagját elfogták. 

Az ötödik társuk önként feladta magát a rendőrségen. 

A nyomozók az öt férfit csoportos önbíráskodás gyanúja miatt hallgatták ki, majd közülük hármat őrizetbe vettek.