Újabb iskolákat fejleszt a High-Tech Suli program

tanuló diák gyerek gyermek tablet táblagép oktatás tanulás
Fotó: stem.T4L / Unsplash
Vágólapra másolva!
Minden eddiginél több, összesen 127 iskolai alapítvány pályázott a Mészáros Csoport által létrehozott High-Tech Suli program támogatására. A benyújtott szakmai anyagok kiemelkedő színvonala miatt a támogató és az értékelő bizottság úgy döntött, hogy az eredeti kiíráshoz képest eggyel több intézmény juthat hozzá a mintegy 40 millió forintos fejlesztéshez.
Vágólapra másolva!

Lezárult a High-Tech Suli program ötödik pályázata, amelynek keretében újabb iskolák nyerték el az összesen több mint 200 millió forint értékű támogatást egy modern, 21. századi digitális tanterem kialakítására és a hozzá kapcsolódó szakmai program megvalósítására.

Ezúttal hat hazai közoktatási intézmény csatlakozhatott a High-Tech Suli közösséghez:

  • Cecei Általános Iskola
  • Csopaki Református Általános Iskola
  • Herceghalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
  • Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola
  • Monori Jászai Mari Általános Iskola
  • Szegedi Gregor József Általános Iskola

„Az évről-évre növekvő pályázati anyagok számából az látszik, hogy folyamatos az érdeklődés a High-Tech Suli program iránt. Idén is rendkívül magas színvonalú szakmai anyagok érkeztek, amelyekből kiderült, hogy már minden pályázó számára egyértelmű, hatalmas lehetőség egy ilyen terem. Nem csak bizonyos kompetenciák fejlesztésében nyújt kiemelkedő segítséget, de a diákok későbbi munkaerőpiaci elhelyezkedésben is. Mára tényleg egy olyan közösség lettünk, amelyhez bárki szívesen csatlakozna” – mondta el Horváth Ádám, a High-Tech Suli program szakmai vezetője.

Új tantermi környezet és eszközrendszer kialakítása

A Mészáros Csoport által létrehozott High-Tech Suli program egyedülálló és több elemében is újszerű. Új tantermi környezet és eszközrendszer kialakítása valósul meg a támogatás során: az iskola által kijelölt terem felújításon esik át és olyan modern digitális eszközök is helyet kapnak, amelyekkel új dimenzióba kerül az oktatás. 

Habár számos high-tech eszközt kapnak az iskolák, a fejlesztés középpontjába mégis a tanuló és a tanár kapcsolata, az együttműködés hatékonyabbá tétele, a differenciálás támogatás és a készségfejlesztés kerül. 

A tárgyalkotó eszközök (3D nyomtató, lézervágó stb.) a tanulók komplex problémamegoldó készségét, technikai kompetenciáit és kiemelten a kommunikációs, együttműködési készségeit fejlesztik. A digitális teremhez szükséges eszközök biztosítása mellett a program keretein belül 

a tanárok féléves módszertani és eszközhasználati képzésen vesznek részt, illetve a többletmunkájuk elismeréseként havi bérkiegészítésben is részesülnek.

Az új, minden igényt kielégítő tantermek várhatóan júniusra készülnek el és a jövő tanévet már itt kezdhetik a nyertes iskolák diákjai.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK