Zajlik a Fidesz országjárása - videó

Vágólapra másolva!
A Fidesz országjárása most is tart. Egerben járt Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.
Vágólapra másolva!

Kint vagyunk, és gyűjtjük az aláírásokat. Most dől majd el, hogy az európai politika milyen utat választ magának: a béke vagy a háború útját. Ha tényleg számít a demokrácia Brüsszelben, akkor meg kell hallaniuk a békét akarók hangját - olvasható a Fidesz közösségi oldalán. 

Szombaton elkezdődött a hivatalos választási kampány, a választópolgárok már ajánlásokat is tehetnek a képviselőjelöltekre és a listákra. A kampányidőszak a törvény szerint ötven nappal korábban, azaz idén április 20-án kezdődött, vagyis ekkortól léptek életbe a kampányra vonatkozó szabályok.

Az EP-választáson csak az a párt állíthat listát, amely május 3-án 16 óráig összegyűjt húszezer érvényes ajánlást a választópolgároktól.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán a jelöltséghez szükséges ajánlások számát a települések lakosságszáma alapján a jegyzők állapították meg.

A polgármester-választáson indulóknak a jelöltséghez a tízezernél több, de százezernél kevesebb lakosú településeken legalább háromszáz, a százezernél több lakosú településeken legalább ötszáz ajánlást kell összegyűjteniük, a főpolgármester-jelöltséghez ötezer ajánlás kell. A jelölteknek május 6-án 16 óráig kell összegyűjteniük az ajánlásokat.

A Fidesz–KDNP már bejelentette, hogy minden jelöltje összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlásokat.