4 évet ült fegyházban piramisjátékért Magyar Péter gazdasági vezetője, nemrég szabadult

Vágólapra másolva!
Magyar Péter gazdasági vezetője, Sájer Mária Judit nemrég jött ki a fegyházból, ahova egy bűnszervezet fontos tagjaként 1200 ember meglopásáért, gátlástalan átveréséért került.
Vágólapra másolva!

1200 embert vert át, kicsalta a pénzüket, bankpapírokat hamisított Sájer Mária Judit. Tettéért négy évet ült a legsúlyosabb büntetés-végrehajtási intézményben, fegyházban. Miután kikerült a börtönből, Magyar Péter legközelebbi munkatársa lett. Nemcsak gazdasági vezető, de ő irányítja Magyar Péter titkárságát is - írja a Metropol.

Sájer Mária éveken át egy piramisjátékot üzemeltető banda tagjaként csalt, lopott és hamisított, nyugdíjasok százait is gátlás nélkül meglopva.

Bűntársaival 8 milliárd forintot tüntettek el, amelynek a nagy része azóta sem került elő. Körülbelül 7 milliárd forintot sikerült elrejteniük a hatóságok elől.
Sájer Mária nemcsak legközelebbi munkatársa, gazdasági vezetője, titkárságvezetője Magyar Péternek, de lényegében a rokona is. 

Sájer Mária
Nemrég még fegyházban ült 1200 ember meglopásáért, ma ő Magyar Péter gazdasági vezetője
Fotó: Metropol

Ő az édesanyja Vogel Evelinnek, Magyar Péter élettársának, akit az újdonsült politikus minden rendezvényre magával visz. 

A 4 évet fegyházban letöltő, nemrég szabadult Sájer, Magyar Péter csapatának egyik legfontosabb tagja. Gazdasági vezető, a titkárságát is ő irányítja. A legszűkebb stábba tartozik, mint például Nagy Ervin. Ő kezeli a számlákat, fizeti a beszállítókat, színpadi technikát, testőröket, irányítja, kezeli a hirtelen százmilliókkal felduzzasztott Magyar-klán pénzügyeit. A színpadra lépés előtt jellemzően vele vált szót utoljára Magyar Péter.

Sájer Mária
Magyar Péter szorosan együttműködik a 8 milliárdos csalássorozat tettesével. Nála a kasszakulcs
Fotó: Metropol
Sájer Mária
Egymást követik a villámmegbeszélések, egyeztetések. A fegyházból szabadult pénzügyi főnök rutinosan jelent Magyar Péternek. A bíróság kimondta:  „bűnszervezet tagjaként” tevékenykedett éveken keresztül
Fotó: Metropol
Sájer Mária, Magyar Péter
Magyar Péter gazdasági vezetője pontosan tudja, honnan jönnek a százmilliók, miből van a méregdrága technika, felszerelés, színpad
Fotó: Metropol

Sájer Mária a jogerős ítélet indoklása szerint bűnszervezetben követett el folytatólagos csalássorozatot és magánokirat-hamisítást éveken keresztül. Társaival együtt üzemszerűen csaptak be, fosztottak ki embereket, vették el megtakarított pénzüket. 

Kispénzű nyugdíjasokat éppúgy kifosztottak, mint módosabb embereket. 1200 ember loptak meg azt ígérve, hogy „fialtatják” a pénzüket, több kamatot adnak a bankoknál.

Eközben semmilyen pénzügyi tevékenységet nem végeztek, a beszedett pénzeket elköltötték, elrejtették, illetve a rendszerbe korábban belépők kifizetésére fordították. Sájer a bűnszervezet fontos tagjaként kapott 4 éves fegyházbüntetést.

Sájer Mária
4 kemény év fegyházban, a feltételes szabadságra bocsátás a gátlástalan bűncselekmény miatt kizárva
Fotó: Metropol

Magyar Péter gazdasági vezetője kiemelkedő szerepet játszott a bűnbandában. Azt hazudta a károsultaknak, hogy a médiába, filmgyártásba fekteti be pénzt, így fizet majd magasabb hozamot. A bírósági ítélet kimondta, hogy egy károsultra vetítve ő okozta a legnagyobb kárt, miután 108 milliót csalt ki egyetlen embertől.  

Volt, akit rábeszélt arra, adja el a lakását, hogy a pénzt majd „megforgathassa”.  Nem zavarta, ha emiatt utcára került valaki.

A bűnszervezet 10-50 százalék közötti hozamot ígért az átvert áldozatoknak,  bármit megtettek, hazudtak gátlástalanul, csakhogy megszerezhessék a pénzt. A vádirat szerint nem egyszer papírzacskóban vitték el a becsapott nyugdíjasok félretett pénzét.

A megtévesztés kedvéért banki igazolások ezreit hamisították, hamis banklogókat gyártottak, ebben is profinak bizonyult Magyar Péter gazdasági vezetője. A megtévesztés kedvéért a bűnszervezetnek még arra is volt gondja, hogy Budapesten a fontos pénzügyi intézményeknek helyet adó Bankcenterben, a Szabadság téren béreljenek irodát.
Döbbenetes „epizód”, hogy a bűnbanda tagjai, amikor kezdett összeomlani a „rendszer”, 700 millió forintnyi készpénzt bevittek egy lottózóba. A rengeteg szelvény megjátszására külön terminált kellett felszerelni! A kicsalt pénzt kockára téve végül 100 millió forintot sikerült nyerniük. Az esetet rögzíti a bírósági ítélet indoklása.

Sájer Mária, Magyar Péter gazdasági főnöke bírósági vallomásában elismerte, hogy „nem volt ismeretlen” számára ez a pénzügyi modell, vagyis bevallotta, hogy több más piramisjátékban is részt vett. Súlyosbító körülményként értékelte a bíróság, hogy Sájer Mária akkor is folytatta az emberek kifosztását, amikor a banda egyes tagjait már letartóztatták. Még ekkor is kicsalt több gyanútlan emberből sok millió forintot. Ahogy a bírósági ítélet indoklása kimondja: gátlástalanul hazudva, manipulálva fosztotta ki őket. 

Ezért a bíróság a lehető legsúlyosabb büntetés-végrehajtási fokozattal sújtotta, 4 év fegyházat kapott, és még a feltételes szabadságra kerülés lehetőségét is kizárták.

Ilyen büntetést csak a legveszélyesebb bűnözők esetében szabnak ki a bíróságok. Sájer Máriának le kellett ülnie mind a 4 évet. Aztán az útja Magyar Péterhez vezetett.

Sájer Mária, Magyar Péter
Családi értekezlet. Magyar Péter, az élettársa és a fegyházból nemrég szabadult „anyós”, a titkárságvezető és gazdasági főnök. A bűnbandán ma is 7 milliárd forintot keresnek a hatóságok
Fotó: Metropol
Sájer Mária
Sájer Mária 4 év letöltött fegyház után lett Magyar Péter gazdasági vezetője.  Ő követi nyomon a pénz útját…
Fotó: Metropol
Sájer Mária
A piramisjátékok szakértője árnyékként kíséri új főnökét. Nagy titkok tudója, minden számlára rálát…
Fotó: Metropol

A 8 milliárd forint nagy része - amit Sájer Mária és társai kicsaltak az 1200 emberből – a mai napig nem került elő. 

Körülbelül 7 milliárd forintot keresnek még a hatóságok.

Nem kizárható, hogy ezeknek a milliárdoknak a tisztára mosásában is szerepet játszhat Magyar Péter gazdasági vezetője, aki most nemcsak a Tisza párt százmilliókat felemésztő költségeire, a kiállított számlák minden részletére, de a pénzügyi forrásokra, a bevételekre is rálát - írja a Metropol.

Sájer Mária
Magyar Péter pénzügyi főnöke, titkárságvezetője, Sájer Mária tudhatja, hova tűnt el 7 milliárd forint
Fotó: Metropol

Sájer Mária bűntársai a mai napig ilyen képekkel mutogatják magukat a közösségi médiában. Közülük az elsőrendű vádlott mai napig is fegyházbüntetését tölti. De hova rejtettek el, mibe fektettek be 7 milliárd forintot?

Magyar Péter
A milliárdoknak a tisztára mosásában is szerepet játszhat Magyar Péter gazdasági vezetője
Fotó: Metropol
Magyar Péter
Fotó: Metropol
Magyar Péter
Fotó: Metropol
Magyar Péter
Fotó: Metropol