Baltával és késsel esett neki élettársának egy miskolci férfi

rendőrség,mentő,karambol,motoros,autó
Képünk illusztráció
Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
Letartóztatták azt a férfit, aki többször is rátámadt élettársára, és súlyos sérüléseket okozott a nőnek. Emiatt több mint 7 év börtönre is ítélhetik.
Vágólapra másolva!

A férfi decemberben, januárban, és májusban 

többször is megverte az élettársát baltával, késsel, illetve fadarabokkal, aki emiatt több sérülést szenvedett, köztük súlyosakat is.

A férfi ellen testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak miatt emelhetnek vádat.

Mivel ezért súlyos esetben 

akár 7 és fél év börtönt is kaphat, a férfinél fennáll a szökés és rejtőzködés veszélye, illetve a bűnismétlés sem kizárható nála, ugyanis volt rá példa, hogy a kihallgatás után ismét megverte élettársát.

Ezért a bíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását.

Szintén élettársára támadt egy férfi, ugyanis meg akart szabadulni tőle, miután a kapcsolatuk megromlott, egyben meg akarta szerezni a felügyeleti jogot közös gyerekeik felett. Ezért először egy késsel, majd egy baltával próbálta megölni az asszonyt, végül magára hagyta, bízva benne, hogy elvérzik. Az eszméletlenül fekvő nőre azonban anyja és testvére találtak rá, akik azonnal mentőt hívtak, végül a gyors és szakszerű orvosi ellátásnak köszönhetően életben maradt, azonban maradandó sérüléseket szenvedett

Egy mosonmagyaróvári asszony pedig egy elfajult vitát követően szúrta meg élettársát egy késsel, amivel súlyos sérüléseket okozott a férfinak. Hasonlóképpen tett egy szilaspogonyi nő is.

Egy szentesi férfi pedig ki akart békülni volt élettársával, ám az nem akarta újrakezdeni vele a kapcsolatot, ezért a férfi rendszeresen zaklatta, fenyegette, rátörte az ajtót, egyszer pedig késsel a kezében várta a konyhában, majd megsebesítette. A szerencsének és a gyors ellátásnak köszönhetően az asszony megúszta könnyebb sérülésekkel az esetet.

Egy komáromi férfi késsel és tőrrel fenyegette meg élettársát, illetve annak családját és új párját is, ezután egy légpuskával több lövést is leadott, majd elmenekült a helyszínről.

Egy Hajdú-Bihar vármegyei férfi pedig nem bírta elviselni, hogy élettársa - akivel két közös gyerekük is volt - elhagyta őt egy másik férfi miatt. Többször is életveszélyesen megfenyegette őket, egy alkalommal pedig baltával támadt a nő új párjára.

Tavaly nyáron egy egyházasrádóci férfi az udvaron támadt élettársára, egy késsel kergette és megpróbálta megszúrni. Végül a szomszédok siettek a halálra rémült nő segítségére.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!