Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Egyre több helyen kapható a Mentes és a Totu díjnyertes fagyasztott desszertje

Vágólapra másolva!
Egészséges fagyasztott desszertet dobott piacra a Mentes Cukrászüzem és a tojástermékekre specializálódott ToTu egy közös projekt keretében. A glutén-, tej- és hozzáadott cukrot nem tartalmazó töltött „túrós” tésztagolyókat nem csak azoknak ajánlják, akik diétáznak vagy valamilyen ételintoleranciában szenvednek. A termékek finomak is, erről árulkodik, hogy elnyerték a rangos „Inno d’Or – Év Innovációja 2024” díjat Élelmiszer kategóriában.
Vágólapra másolva!

A termékfejlesztés során a két vállalat szakértői a tejmentesség élettani hatásait is figyelembe vették, hiszen egyre növekszik a tejmentes életmódot folytatók és az egészséges alternatívákat keresők száma. Az egyre több helyen megvásárolható epres, barackos és kapros ízesítésű „ToTu - Mentes töltött golyó termékcsalád” alig jelent meg a kiskereskedelmi forgalomban, mikor már rangos elismerést kapott. Május közepén egy 24 tagú szakmai zsűri bírálata alapján az Élelmiszer kategóriában elnyerte az „Inno d’Or – Év Innovációja 2024” díjat.

 

A tejmentes életmódot követők örülhetnek a Totu és a Mentes desszertjének

„Ez az elismerés hatalmas megtiszteltetést jelent a termékfejlesztéssel foglalkozó csapatunk számára. A Mentes Cukrászüzemmel több évre visszanyúló együttműködésünk közös metszete mindig is az olyan allergénmentes termékek fejlesztése volt, amelyek megoldást jelentenek a különböző ételintoleranciával küzdő emberek számára, miközben az egészségmegőrzést is támogatják. Ezért a Mentes Cukrászüzem tej-, glutén- és hozzáadottcukor-mentes süteményeibe remekül passzoltak a mi tojásfehérje-alapú proteindús, szénhidrát- és zsírmentes túró-, tejföl- és cukrászati krém-alternatíváink. Ezek a termékek főleg a tejmentes táplálkozást követők életét könnyítették meg nagy mértékben” – mondta el Dr. Németh Csaba élelmiszermérnök, a ToTu kutatás-fejlesztési igazgatója.

 

Egyre több tudományos tény szól a tejmentes táplálkozás mellett

A c. egyetemi tanár kiemeli: a tejmentes táplálkozás napjainkra kimondva-kimondatlanul is „trendivé” vált, ugyanakkor az újabb kutatások a tejmentes életmód előnyei között – például, hogy megoldást jelent a tejérzékenység jelentette problémákra is – számos más egészségi hatást is megemlítenek. Ezek szerint a tejmentes étrend, bizonyos új kutatási eredmény alapján, csökkentheti bizonyos krónikus betegségek – mint például a szív- és érrendszeri megbetegedések – kockázatát, és elősegítheti az emésztőrendszer egészségének megőrzését is. A tejmentes termékek e jótékony egészségi hatásain túl – különösen a tojásfehérje-alapú alternatívák – gyakran magasabb fehérjetartalommal rendelkeznek, ami a vegetáriánus étrendet követők számára kiemelt jelentőséggel bír.

El kell kerülni a minőségi éhezést

„Nagyon fontos a kiegyensúlyozott, minél változatosabb étkezés. Ugyanakkor a minőségi éhezés elkerüléséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje- és vitamin-, illetve ásványianyag-bevitel. Szakmai álláspontunk szerint az emberi szervezet számára rendkívül jól hasznosuló proteineket tartalmazó, tojásfehérje-alapú helyettesítők a növényi alternatívákkal szemben sokkal jobb lehetőséget biztosítanak például a túró vagy tejföl kiváltására” – emelte ki Dr. Németh Csaba.

 

A fenntarthatóság is elsődleges a Mentesnél és a Totu-nál

A Mentes Üzem és a ToTu közösen vállalt célja, hogy a fogyasztók számára egészséges, ízletes és környezettudatos alternatívákat kínálva új irányt szabjanak a funkcionális élelmiszerek piacán. A cégvezetők arra is felhívták a figyelmet, hogy a fejlesztés során kiemelt figyelmet fordítottak a fenntarthatósági követelményekre és az etikus gyártási folyamatokra, tehát a magas minőségi elvárásoknak való megfelelés mellett a lehető legkisebb környezeti terhelésre törekedtek. 

A töltött tésztagolyók hamarosan elérhetők lesznek a hazai és nemzetközi piacokon, így mindenki számára lehetőség nyílik az új és innovatív termék kipróbálására. A közösen végzett termékfejlesztések nem állnak meg ezen a ponton: a közeljövőben több ízesítéssel hasonlóan finom és előnyös összetételű közös piaci bevezetésre várható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről