Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia

Nem volt jogosítványa, ezért el akart ütni a luxusautójával két rendőrt egy borsodi férfi

Vágólapra másolva!
Múlt hét kedden egy borsodi férfi száguldozott egy luxusautóval egy kisvárosban. A férfit már korábbról felismerték az arra járó rendőrök ezért megállították. Ráadásul tudták róla, hogy már korábban eltiltották a vezetéstől. Előbb a férfi megállt a rendőrök mellett, néhány perccel később azonban menekülni kezdett. A rendőrök csak úgy tudták megúszni, hogy a férfi ne üsse el őket, hogy elugrottak a kocsi elől. Később kiderült a luxusautónak még forgalmi engedélye sem volt.
Vágólapra másolva!

Egy 26 éves borsodi férfit, 5 hónapra eltiltottak a a vezetéstől, azonban ennek ellenére május 14-én egy luxusautóval száguldozott, egy Debrecen melletti kisvárosban. Időközben az autóról kiderült, hogy korábban kivonták a forgalomból és a végrehajtó lefoglalta azt. 

A büntetett előéletű férfit a rendőrök felismerték, 

ezért intézkedni akartak vele szemben, amit úgy jeleztek a sofőr felé, hogy az egyik rendőr karjelzéssel megállásra szólította fel,

míg a másik rendőr az autóval a luxusautó elé állt a kocsival, hogy az ne tudjon tovább menni. 

Ezután a rendőrök az autóhoz mentek, ahol a sofőrtől elkérték az iratait. 

A férfi ezután hirtelen tolatni kezdett, majd nagy sebességgel a rendőrök felé indult, akik csak úgy tudták megúszni, azt, hogy a száguldozó sofőr ne üsse el őket, hogy a luxusautóra támaszkodtak, majd onnan lendületből elugrottak.

A férfi nagy sebességgel elmenekült a helyszínről és ismeretlen helyre ment. 

A nyomozó ügyészség másnap a férfivel szemben elfogatóparancsot adott ki, aminek köszönhetően a sofőr az ügyvédjén keresztül felvetette a kapcsolatot a rendőrséggel. 

Elfogása után az ügyészség elrendelte az őrizetbe vételét, majd gyanúsítottként hallgatták ki, hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és eltiltás alatt való vezetés miatt. 

A férfi – aki közel 30-szor büntettek meg, mert nem tartotta be a KRESZ-t, 

valamint idén áprilisban közúti veszélyeztetés miatt hallgattak ki- tagadta, hogy ő akarta volna elütni a vele szemben intézkedő két rendőrt. 

Ezután a bíróság és az ügyészség indítványozta a sofőr letartóztatását, ami ellen a férfi és ügyvédje fellebbezett. 

közúti ellenőrzés rendőrség
A kép illusztráció!
Fotó: Police.hu


Néhány évvel ezelőtt egy kamionos ütött el két rendőrt. A férfi az M5 autópályán Budapestről Szeged felé vezetett egy kamiont, ami 83-85 km/h óra sebességgel haladt. Az autópálya 23. kilométerszelvényében, Gyál térségében járt, amikor ahelyett, hogy az utat figyelte volna, a rádiót próbálta meg beállítani. A férfi a leállósávba hajtott, ahol rendőrök intézkedtek, egy szirénával felszerelt, civil szolgálati autóval. A rendőrautó mögött egy másik kocsi is állt, azt igazoltatták éppen a rendőrök, az autó mellett. A kamiont vezető férfi hátulról nekiütközött a másik kocsinak, ami előbb belerohant a rendőrautóba, majd megpördült, és az árokban kötött ki. Aztán a kamion maga előtt tolta a szolgálati autót, ami aztán a vadvédő hálónak ütközött, így állt meg. A férfi az autók mellett álló rendőröket is elsodorta. A balesetben a két rendőr és egy nő súlyosan megsérült. Egy rendőrnő pedig a balesetben meghalt. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről