Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Embercsempészeknek vett autókat egy budapesti férfi

Vágólapra másolva!
Egy budapesti férfi egy olyan osztrák bűnbandának dolgozott, akik migránsokat csempésztek. A férfinak az volt a a feladta, hogy autókat vegyen a bandának, amikkel átcsempészték a migránsokat az országon.
Vágólapra másolva!

A férfi 2021 júniusában vette fel a kapcsolatot az Ausztriából irányított embercsempész bűnbandával. A csempészek a szerb-magyar határtól vitték a migránsokat a magyar-osztrák határhoz, esetenként Ausztriába, vagy más uniós tagállamokba. 

A férfi a társával együtt 2021 júniusától 2021 októberig legalább 12 autó megvásárlásában vett részt. Az autókat nem a saját nevükre, hanem nem működő cégek nevére vették meg. 

Képünk illusztráció 
Fotó: Police.hu 

A férfi az autókat a megbízó utasításai szerint egy budapesti telephelyen adták át a kocsikat a moldáv, illetve fehér-orosz sofőröknek. Olyan is előfordult, hogy a kocsikat csak otthagyták a telephelyen. 

A férfi tudta, hogy az autókkal migránsokat fognak csempészni. 

Esetenként az autókat a banda tagjai átalakították, hogy könnyebb legyen a csempészés. Például kivették a hátsó üléseket, vagy lesötétítették a hátsó ablakokat. 

Az ügyészség embercsempészés miatt emelt vádat a férfi ellen, valamint a nem működő cégeket hat kocsi esetében tulajdonosként jegyezték be a nyilvántartásba, ezért közokirat-hamisítással is vádolják. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre. Az ügyben a Bajai Járásbíróság fog dönteni. 

Az Origo megírta, hogy 2022 novemberében a rendőrök Inárcstól kezdve üldöztek egy fehér furgont az M5-ös autópályán, amiben migránsokat csempésztek. Az embercsempészek menekülés közben többször a rendőrökre lőttek úgy, hogy kihajoltak az ablakon. Amikor az autópályán beértek Budapestre, a Nagykőrösi útnál a dugó miatt nem tudtak tovább haladni, ezért a két embercsempész kiugrott a kocsiból és bemenekültek a közeli autókerekedésbe. A rendőrök végük a TEK segítségével fogták el őket. 

Egy szerb férfi 25 migránst zsúfolt egy teherautó sötét, ablaktalan rakterébe, és sem ételt, sem vizet, de még friss levegőt sem biztosított számukra. Eredetileg Németországba akarta juttatni őket, azonban a rendőrök 1 órán belül elfogták, még Magyarországon. 

Egy 29 éves magyar embercsempész a 29 afgán, pakisztáni, illetve indiai migránst akart átcsempészni az országon, de a rendőrök az M5-ös autópályán elfogták. 

Tavaly októberben egy moldáv embercsempész 12 migránst csempészett az autójával, amikor a 21-es főúton menekülni kezdett a rendőrök elől. Végül lesodródott az útról és az árokba csapódott. A balesetben többen megsérültek, egy ember súlyosan. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről