Ausztria
ÉLŐ
Franciaország

Gyurcsány embereivel vitte csődbe Budapestet Karácsony Gergely

Karácsony és a Budapestet valójában vezető Gyurcsány-team
Vágólapra másolva!
Míg Karácsony Gergely folyamatosan csőddel riogatott, a budapestiek pénze Gyurcsány embereinek zsebébe vándorolt - írta meg a Metropol. Emlékeztettek, hogy maga Karácsony is a Gyurcsány-időszak levitézlett tanácsadója, így nem meglepő, hogy a Városházát 2019-ben ellepték Gyurcsány és Bajnai levitézlett politikusai, Karácsony pedig átadta nekik az irányítást.
Vágólapra másolva!

Miközben a budapestiek térdig gázoltak a szemétben, a Karácsonyék által előidézett dugókban „hegesztettek”, vagy a megdrágult és fizetőssé vált szabad parkolóhelyeket vadászták, kerülgették az ellátatlan hajléktalanokat, Gyurcsány és Bajnai emberei kitalicskázták a pénzüket.

Karácsony és a Budapestet valójában vezető Gyurcsány-team
Fotó: Metropol

A kirakatban mantraszerűen kormányra mutogató „csődpolgármester” a pénzzel kipárnázott megörökölt nagyberuházásokat gyanúsan újraterveztette és csökkentett műszaki tartalommal kiviteleztette. Mint utóbb kiderült, több munkálat kókler módon lett elvégezve, sőt a Lánchíd esetében 1,4 milliárdnyi közpénznek nyoma is veszett. További érdekesség, hogy Karácsony akkor is százmilliós nagyságrendű jutalommal szórta tele a haverokat, amikor már hitelből vegetált az egyébként teljesen elhanyagolt város, hiszen érdemi munka nem történt Budapesten - írta a lap

Közölték,

a baloldal rekordnagyságú tartalékot, 214 milliárdot örökölt Tarlós Istvántól, ahogyan szintén rekordbevételre, 1100 milliárd forintnyi iparűzési adóra tett szert a mostani ciklusban.

 

Gyurcsány bukott miniszterei és államtitkárai, illetve a haveri kör 
Fotó: Metropol

Gyurcsány emberei Karácsony kasszájánál
A Metropol felsorolt pár olyan személyt azok közül, akik 4,5 évig valójában vezették a fővárost:

  • Gál J. Zoltánnak, a volt szocialista kormányszóvivőnek, a Gyurcsány-féle bukott kormány államtitkárának például kifejezetten a csődpolgármester ellenőrzése volt a feladata. Eleinte a vélhetően külföldről finanszírozott és kamu „mikroadományocskákból” is pénzelt Karácsony miniszterelnök-jelölti kampányát vezette, majd a bukta után a Főpolgármesteri Hivatalban stratégiai főtanácsadói pozícióból irányította a „csődpolgármester” nem létező városvezetői munkáját. Állítólag még Karácsony Facebook-posztjait is ő írja…
  • Draskovics Tibor („Drazsé”), a Gyurcsány-kormány pénzügyi, majd igazságügyi és rendészeti minisztere. A hosszú évekig láthatatlanná váló „Drazsé” egy csapásra a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatósági elnöke lett.
  • Tordai Csaba ügyvéd, aki Demszky kabinetfőnökeként kezdte, majd Gyurcsány Miniszterelnöki Hivatalának államtitkára lett, és Bajnai is megtartotta pozíciójában. Ebben az időben ismerkedtek meg Karácsonnyal is. Tordai egyébként nemcsak a baloldali kormányokhoz, de a Soros-birodalomhoz is ezer szállal kötődik.
  • Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes is kulcsember: 2002-től a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériumban dolgozott, majd miniszteri tanácsadó és kabinetvezető lett a Miniszterelnöki Hivatalban. 2009 áprilisától a Bajnai-kormány társadalompolitikai szakállamtitkára.
  • Böcskei Balázs, aki 2019-től társadalmi kapcsolatokért felelős önkormányzati főtanácsadó. Mint ismeretes, a Gyurcsány-párt brüsszeli delegációja éppen cégét, a RESPUBLICA Elemző Kutató és Tanácsadó Kft.-t bízta meg tanulmányok elkészítésével és egyéb szolgáltatások nyújtásával. 
  • Gyurcsány-fióka, avagy a budapesti közműcégeket vezető Mártha Imre, aki a milliárdosok fényűző életét éli aranyifjúként. Ma ő vezeti a kukásokat, kertészetet, temetkezési intézetet, Főtávot egyesítő nagy fővárosi céget.
  • Kolber Istvánt, az MSZP és DK alapító tagját, a korábbi Gyurcsány-minisztert és -államtitkárt a Fővárosi Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságába ültették be, évek óta onnan is kap fizetést. Kolberről annyit érdemes tudni, hogy regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszterként 2005-ben kiérdemelte az Index hírportál olvasói szavazatai alapján a legérdemtelenebb díjat, mivel egyetlen reá bízott területen sem tett le az asztalra semmi érdemlegeset.
     

Budapestet csődközelbe vezették, Magyarországot eladósították
A „csődpolgármester” tanácsadói és egyéb pozíciókat betöltő emberei 2010 előtt már elbuktak. Ők azok a politikai szereplők, akik eladósították Magyarországot. Az ország baloldali kormányai több millió magyar családot tettek tönkre, megsarcolták a fiatalokat, elvették az otthonteremtési támogatásokat és a 13. havi nyugdíjat, megszüntették a családi adókedvezményt, illetve háromszorosára emelték a gáz, míg kétszeresére az áram árát. A Gyurcsány- és Bajnai-időszak emberei 1000 milliárd forintot vettek el a magyar egészségügytől, sok ezer aktív kórházi ágyat szüntettek meg, komplett kórházakat zártak be és több ezer dolgozót üldöztek el a magyar egészségügyből. 

A Metropol szerint

most ugyanezek az emberek viszik csődbe a fővárost Karácsony Gergellyel együtt, aki a Fővárosi Közgyűlésben a DK szavazatai nélkül lépni sem tud.

 

A Lakógyűlés intézménye is csak egy kifizetőhely

Úgy látszik, hiába tömi tele pénzzel 34 tanácsadójának zsebét a főváros, 

Karácsony 4,5 évig folyamatosan csőddel riogatott és fizetésképtelenségről beszélt. Megszorító csomagja részeként BKK-jegyárakat emelt, és hitelfelvételbe is belehajszolja Budapestet, de arra mégis volt pénz közben, amire akarták, hogy legyen. 

A Lakógyűlés bonyolítása pont ilyen volt; ebben olyan ötleteket valósított meg a baloldali Városháza, amelyek alapfeladatként is megoldandóak lettek volna. Erre mondják: „parasztvakítás”. Mert valójában nem a budapestiekért indította a „demokratikus” rendszert, hanem azért, hogy kifizesse a baloldalt. A kasszánál sorba állt például a Crevocorp Kft., amely megalakulása óta jól ismert Dobrev Klára előkampányából, és a DK pártalapítványa, vagy éppen László Imre, vagy Niedermüller Péter, vagy Cserdiné Németh Angéla polgármesterek számára is. Ők voltak azok, akik Márki-Zay Péter szórólapjait, reklámanyagait is készítették a legutóbbi országgyűlési választás előtt. De feltűnik a Publicus közvélemény-kutató intézet, és felbukkant Zaránd Péter – Márki-Zay, a Momentum és Puzsér Róbert egykori kampányfőnöke –, milliós megbízásokat kapva.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről