Itt vannak az újabb részletek Magyar Péter élettársának milliárdos bünőző édesanyjáról

magyarpéter
Magyar Péter mellett ott van barátnője, Vogel Evelin, és annak anyja, a fegyházból nemrégiben kiszabadult S. Mária Judit.
Vágólapra másolva!
Sájer Mária Judit bűntársaival gátlástalanul fosztogatta áldozatait, a kicsalt összeg nagy része a mai napig nem került elő. A hatóságok körülbelül 7 milliárd forintot keresnek. Feltételezések szerint a hatalmas összeg tisztára mosása ma is zajlik, ezért is lehet figyelemreméltó Sájer Mária felbukkanása Magyar Péter mozgalma körül.
Vágólapra másolva!

Egyetlen szóval sem válaszolt Magyar Péter, amikor a volt indexesek blogja, a Telex ezt kérdezte tőle:

Milyen módon segíti Önt S. Mária, volt-e tudomása S. Mária fegyházbüntetéséről, van-e köze S. Máriának a Tisza Párt pénzügyeihez?

Nem válaszolt a 24.hu hasonló kérdéseire sem.
   • „Milyen kapcsolatban van S. Mária a Tisza Párttal, a Talpra Magyarok Közösségével, illetve személyesen önnel?
   • Tudta-e ön a Metropol-cikk megjelenése előtt, hogy S. Máriát gazdasági bűncselekményért jogerősen elítélték?
   • Lát-e ebben problémát abban az esetben, ha hivatalosan vagy formálisan, esetleg baráti szívességből segíti az ön munkáját?”

Megpróbáltak külföldre szökni

Időközben újabb részleteket derített ki a Metropol Sájer Máriáról, aki Magyar Péter kabinetfőnöke és pénzügyeinek személyes irányítója. Magyar Péter gazdasági vezetője 4 évet ült fegyházban, miután egy piramisjátékot üzemeltető banda tagjaként 1200 embert lopott meg, összesen 8 milliárd forinttal.

Sájer Mária Judit bűntársaival gátlástalanul fosztogatta áldozatait, a kicsalt összeg nagy része a mai napig nem került elő. A hatóságok körülbelül 7 milliárd forintot keresnek. Feltételezések szerint a hatalmas összeg tisztára mosása ma is zajlik, ezért is lehet figyelemreméltó Sájer Mária felbukkanása Magyar Péter mozgalma körül.

A Metropol a bírósági ítélet, illetve a vádirat tanulmányozása során megtudta, hogy a bűnbanda tagjai több alkalommal is megpróbáltak külföldre szökni. 

Terveik között az is szerepelt, hogy az EU fővárosában, Brüsszelben rejtőznek el. Egyes utalások szerint jelentős kapcsolataik lehettek a belga fővárosban.

Miután megtörténtek az első letartóztatások, Magyar Péter élettárásnak anyja hónapokon át tovább folytatta az áldozatok becsapását és kisemmizését. Ezt a fajta gátlástalanságot a bíróság súlyosbító tényezőként vette figyelembe a 4 éves fegyházbüntetés kiszabásakor. Magyar Péter kabinetfőnöke még az elsőrendű vádlott őrizetbe vétele után is azt állította az átvert embereknek, hogy „aggodalomra nincs ok”, csupán pillanatnyi zavarok álltak be, és „a befektetésüket vissza fogják kapni”.

Volt olyan áldozat, akinek még több pénz befizetését javasolta, mondván, „úgy biztos nem veszíthet semmit”.


Vallomásában az egyik áldozat azt mondta, hogy Sájer Mária hónapokon át zaklatta, újabb és újabb ajánlatokkal „bombázta”, egyre nagyobb és nagyobb hozamokat ígérve. Egy károsultra vetítve egyébként Sájer okozta a legnagyobb kárt, miután egyetlen embertől 108 milliót csalt ki.  A Metropol értesülései szerint volt olyan áldozat, aki öngyilkos lett, miután rádöbbent, hogy aljas módon kirabolták.

A jogerős bírósági ítélet kimondta, hogy Sájer Mária Judit hamis banki igazolásokkal tévesztette meg az áldozatait, nem egyszer teljesen jogtalan módon az osztrák Oberbank nevét, logóját felhasználva. A fiktív dokumentumokban az is szerepelt, hogy egy neves bankban több százezer euró készpénz áll fedezetként rendelkezésére. Sájer ezzel győzte meg a leendő befektetőket, hogy a pénzüknek van fedezete, aggodalomra semmi ok.  Ha pedig a bankigazolások nem bizonyultak elégnek, Sájer azzal érvelt, hogy a befektetéseknek ingatlanfedezete is van. Természetesen ebből sem volt semmi sem igaz. 

A vádirat szerint Magyar Péter pénzügyeinek intézője mindvégig közvetlen kapcsolatba állt a nyolcmilliárdos csalássorozat elsőrendű vádlottjával, a bűnszövetkezet első számú vezetőjével. Az ítélet indoklásában megtalálható, hogy több, mint 700( !) alkalommal beszéltek közvetlenül telefonon egymással, jellemzően arról, hogy kit, mennyi pénzzel lehetne még „levenni”.
 

Sájer rendszeres látogatója volt az elsőrendű vádlott irodájának, amit a fontos pénzintézetnek helyet adó Bankcenterben béreltek. A tehetősebb áldozatokat ide vitték be, meggyőzve őket arról, hogy profikkal van dolguk. 


Azzal verték át az áldozatokat, hogy „egy neves bankár révén a nemzetközi üzleti világban fektetik be a nekik átadott összegeket". Megtévesztés céljából Sájer Mária egy weboldalt is fenntartott, ahova kamufotókat töltött fel magáról, illetve arról, hogy a bűnbanda vezetői külföldön tárgyalnak, „kötnek üzleteket”.
 

Sájer korábbi főnökét, a csaló banda vezetőjét egyébként 11 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság, jelenleg is fegyházbüntetetését tölti. Sájer a rendőrségi kihallgatásán azzal mentegette magát, hogy a pénzügyi tudása erősen hiányos, ő nem  igazán ért az ilyesfajta ügyletekhez. „Nem is tudom pontosan, hogy mi a kölcsön és a befektetés közötti különbség” - vallotta, miközben a legnagyobb összeget, 108 millió forintot ő maga csalta ki egy károsultból.