Magyar Péter gazdasági vezetőjének milliárdos bűnügye: megszólaltak az áldozatok a csalásról - videó

magyarpéter
Magyar Péter mellett ott van barátnője, Vogel Evelin, és annak anyja, a fegyházból nemrégiben kiszabadult S. Mária Judit.
Vágólapra másolva!
Megszólalt egy áldozat a Mandinernek, akit a Magyar Péter háttéremberéhez köthető testvérpár károsított meg. A milliárdos sikkasztási ügyben Nagy Alekosz neve is feltűnt.
Vágólapra másolva!

Magyar Péter élettársának édesanyja 4 évet ült fegyházban csalás és magánokirat-hamisítás miatt. A feltételezett társaival, a nagykátai ikerpárral több mint 1000 embert károsítottak meg, és csaknem 8 milliárd forint landolt a zsebükben, amelynek jelentős része a mai napig nem került elő. A Mandinernek most az ügy több érintettje is megszólalt.

„Ez egy aljas hazugság” – így reagált hétfőn vidéki országjáró túráján Magyar Péter a pénzügyi háttéremberével, Sájer Máriával kapcsolatos hírekre. A hét elején ugyanis a Metropol írt róla, hogy a Tisza Párt alelnökének fontos háttéremberét – Magyar Péter barátnőjének édesanyját – egy piramisjátékot üzemeltető banda tagjaként csalás és magánokirat-hamisítás miatt elítélték. A lap információi szerint a bűntársai azok a nagykátai ikerfivérek lehettek, akiket az ügyben szintén elítéltek, egyikük még börtönbüntetését tölti, másikuk nemrég szabadult. A Metropol szerint Sájer Mária most 4 év fegyház után Magyar Péter közeli bizalmasaként találta meg számítását.

Magyar Péter a hírekre reagálva csupán annyit közölt: „ezek az állítások nem igazak”.  Keresték az ügyben Vogel Evelint, Sájer Mária lányát is, ő azonban nem kívánt nyilatkozni. 

A Mandinernek megszólalt azonban a csalássorozat egyik károsultja. Müller Attila színész, műsorvezető évekkel ezelőtt állt kapcsolatban a nagykátai testvérpárral, úgy fogalmazott: 

milliós kára származott az ügyből, kártérítést a mai napig nem kapott. 

A Sájer Máriával kapcsolatba hozható ikerpárt ismeri az egykori valóságshow nyertes, Nagy Alekosz is. A Mandinernek Alekosz tagadta, hogy ismerné Sájer Máriát, azt azonban elismerte, hogy az elítélt két férfival kapcsolatban állt. Amikor erről a kapcsolatról szerették volna kérdezni, prostituáltakról kezdett beszélni.