Pánik az iskolában: ötszáz ember menekült ki az égő épületből Hajdúhadházon

Vágólapra másolva!
Tűz keletkezett egy hajdúhadházi iskolában, ahova nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók. A tüzet a szakemberek kiérkezése előtt eloltották, akik most utómunkálatokat végeznek a helyszínen.
Vágólapra másolva!

Riasztották a tűzoltókat a Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolához Hajdúhadházon, a Szilágyi Dániel utcában. 

Egy tetőtéri ablak párkánya és egy léc égett, amit a tűzoltók kiérkezése előtt eloltottak. 

A Hajdú-Bihar vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a debreceni, a hajdúnánási és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók átvizsgálják az épületet, és megbontják a tetőszerkezetet. Az épületet csaknem ötszáz ember hagyta el - írja a Katasztrófavédelem.

Az MTI úgy értesült, hogy a diákok a tanárok vezetésével rendben vonultak ki az iskolából, ahova kevéssel dél előtt már vissza is térhettek.

Pusztító tűz volt május elején Veszprémben, rengetegen kerültek kórházba. Szintén májusban kigyulladt egy lakóház Szolnokon és egy ember meghalt. Januárban tűz ütött ki egy iskolában Cegléden, a Buzogány utcában. Kínában 13 diák meghalt, egy ember pedig megsérült, amikor tűz ütött ki egy általános iskola bentlakásos kollégiumában.