Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szentkirályi Alexandra: Szem­ellenzős, ideológiavezérelt döntések helyett értelmes közlekedésfejlesztésekre van szükség

Szentkirályi Alexandra
Vágólapra másolva!
A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Magyar Nemzetnek adott interjújában kifejtette, a fővárosi közéletnek nem Gyurcsány Ferencről, hanem a budapestiek ügyeiről kellene szólnia. Hangsúlyozta, a június 9-én tartandó választások tétje a nemzet fővárosa szempontjából is hatalmas, szerinte Budapest fejlődése vagy hanyatlása forog kockán. Szentkirályi Alexandra a kialakult közlekedési káosszal kapcsolatban azt mondta, nem az autók fővárosból való kitiltására, hanem az autózással szembeni valódi alternatíva kínálására van szükség.
Vágólapra másolva!

Szentkirályi Alexandra a június 9-i választások valódi tétjének a budapestiek szempontjából azt tartja, hogy "jelenleg az forog kockán, hogy Budapest végre újra fejlődő pályára tud állni vagy pedig megragad a múltban"

Itt az ideje, hogy a fővárosi közélet végre a budapestiekről szóljon, nem pedig arról, hogy a főpolgármester folyamatosan Gyurcsány Ferenc kéréseit szolgálja ki, miközben nem képviseli a fővárosiak érdekeit. Most ugyanis egy lövészárokharcra berendezkedett városvezetés van hatalmon, helyette jobb lenne, ha a vezető pozíciókba olyanok kerülnének, akik képesek együttműködni a kormánnyal a budapestiek érdekében.

 - mondta, hozzátéve: a Városháza a politikai harcokra fókuszál a köztisztasági, a közlekedési és a hajléktalanproblémák megoldása helyett.

Emlékeztetett, hogy jú­nius 9-én európai parlamenti választások lesznek, amelyen a globalista és a szuverenista erők fognak összecsapni.

Ez a törésvonal Budapesten is fennáll, hiszen Karácsony Gergely bandájába tartoznak azok az emberek is, akik mindenféle adománygyűjtő ládikákban kaptak pénzt külföldről a legutóbbi választási kampány során. Ne legyenek illúzióink, a pénz mellé mindig jár valamiféle elvárás meg utasítás

- emelte ki. 

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony Gergelyék közlekedési káoszt okoztak, amellyel összeugrasztották az autósokat, a bicikliseket és a gyalogosokat. "Teljesen átgondolatlan intézkedéseket vezettek be, most pedig már nem mernek kihátrálni ezekből, nem merik beismerni, hogy hibáztak" - mondta. Továbbá felháborítja és megrémíti Karácsonyék legújabb terve a pesti rakpart állandó lezárásáról.

Csak akkor lehet a forgalomcsökkentés irányába elmozdulni, hogyha megteremtjük a megfelelő feltételeket ehhez, például az ingyenes, őrzött P+R parkolók építésével és a közösségi közlekedés hálózatának bővítésével. Mindezekre Karácsony Gergely 2019-ben ígéretet tett, a tervei azonban oly sok más ígéretéhez hason­lóan az asztalfiókban maradtak.

- mondta Szentkirályi. 

Az interjúban kijelentette, hogy több alacsony padlós járműre van szükség Budapesten, valamint kiemelten fontosnak tartja a kötöttpályás közlekedés fejlesztését is. 

A főpolgármester-jelölt Karácsonyék azon tervéről, hogy kitiltanák az autókat, úgy fogalmazott:

Ezek után az már csak hab a tortán, hogy Karácsony Gergely letagadja a valóságot, és szemrebbenés nélkül azt állítja, nem terveznek autókat kitiltani. Ilyen szem­ellenzős, ideológiavezérelt döntések helyett értelmes közlekedésfejlesztésekre van szükség. Karácsony egy ilyen, az autók kitiltására vonatkozó döntésével a gazdagok pártjára áll. Ámon Ada azon kijelentése, miszerint a tíz évnél idősebb autó­kat majd ki lehetne tiltani a város egyik-másik pontjáról, nyilvánvalóan a szegényebb budapestieket hozza rossz helyzetbe. Az egész autókitiltási botrány felháborító, és tökéletesen bemutatja a Karácsony-féle városvezetést, illetve annak prioritásait.

 

Az interjúban kitértek azokra a  biciklisávokra is, amelyeket az elmúlt öt évben Karácsony Gergely Budapest-szerte felfestett. Szentkirályi szerint meg kell vizsgálni azt, hogy hol indokolt ezeknek a bicikliutaknak a fenntartása, ezeken a helyeken pedig normálisan meg kell építeni őket.

A teljes interjút ITT lehet megtekinteni. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről