Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Tatabányán erőszakosan tomboltak és rongáltak Magyar Péter követői az agresszív figura hergelése után - videó

Magyar Péter, MagyarPéter, baloldali, tüntetés, Budapest, 2024. 04. 26.
Magyar Péter
Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet
Vágólapra másolva!
Hergelte közönségét Magyar Péter a péntek esti tatabányai kampányrendezvényen, azt állította, hogy a főtéri kávézóba nem engedték be politikai szimpatizánsait. Az üzenet erőszakos indulatokat váltott ki, így támogatói később megrongálták a Turul Kávézó üvegfalát, sőt még a konyharészlegben is őrjöngeni akartak - írja a Komárom-Esztergom vármegyei hírportál.
Vágólapra másolva!

Máig nem térek napirendre – kezdett mesélni Boczonádi János üzemeltető arról, ami május 24-én este történt Magyar Péter kampányrendezvénye után. Azt mondta, ilyenre eddig még nem volt példa, de hasonlóra sem - írja a Komárom-Esztergom vármegyei hírportál.

Magyar Péter szimpatizánsai megrongálták egy tatabányai kávézó üvegfalát
Magyar Péter szimpatizánsai többször is megütötték az egyik tatabányai kávézó üvegfalát, ami megrepedt
Fotó: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra

Jöttek szimpatizánsok a kampányrendezvény előtt, akik a teraszon szerettek volna helyet foglalni, de minden asztalunk foglalva volt

 – emlékszik vissza az üzemeltető. A csapat erre elég hevesen reagált és már eleve indulatosan mentek a megyeháza előtti térre.  Magyar Péter a történteket úgy fordította le a rendezvényen, hogy szándékosan kitiltották onnan a híveit. Ezzel pedig még tovább hergelte a többszáz fős tömeget. A beszéd nem sokkal később erőszakba torkollott. A kampányrendezvény után a szimpatizánsok körbevették a kávézót és többen elkezdték ütni az üveget, ami végül megadta magát és megrepedt.

Aznap este fogadtunk politikai szimpatizánsokat, de nekik a terasz helyett megfelelt a kávézó nemdohányzó, zárt része 

– tette hozzá és azt is, hogy teljes mértékben jogtalannak tartja az ellenük felhozott vádakat, miszerint kitiltották volna Magyar Péter követőit.

Hírnévrontás miatt feljelentést teszek. Legalábbis nagyon erősen gondolkodom rajta. Kénytelen vagyok helyre tenni azt a gyalázkodást, amit a közösségi oldalon kaptunk emiatt 

– tette hozzá Boczonádi János, aki nem tér napirendre az utálatos és gyűlölködő hozzászólások felett. Azt is elmondta, az üvegfal bármikor berobbanhat, így a kávézó belső része, illetve annak út felőli oldala használhatatlan a vendégek számára.

Hogy meddig? Arra a baloldali polgármester, Szücsné Posztovics Ilona tud válaszolni, mert az önkormányzat tulajdonában van a kávézó. 

A Patrióta a helyszínen forgatott:


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről