Portugália
ÉLŐ
Cseh Köztársaság

Wintermantel Zsolt: Átgondolatlan, szakmaiatlan és sunyi az autósok kitiltása a pesti rakpartról

Vágólapra másolva!
A Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője átgondolatlannak, szakmaiatlannak és sunyinak nevezte a baloldali városvezetés azon tervét, mely szerint kitiltanák az autósokat a pesti rakpart egy részéről.
Vágólapra másolva!

A rakpart lezárása ékes példája annak a hozzá nem értő, átgondolatlan és sunyi politikának, amellyel Karácsony Gergely noszogatja, tologatja ezt a várost

– jelentette ki Wintermantel Zsolt.

"Szakmaiatlan, mert nem veszi figyelembe, hogy egy város közlekedési hálózata összetett közlekedési rendszer, abba nem lehet így helyenként belenyúlni. Ez jól látható volt a körúti kerékpársávok és az Üllői úti, valamint a Váci úti „zöld karók esetében”, hiszen ezekkel nem javítottak a helyzeten, de még balesetveszélyes is" — mondta a frakcióvezető. Majd kijelentette:

nem lehet ilyen ad hoc beavatkozásokat tenni

- írta meg a Magyar Nemzet

Ugyanez a helyzet a rakpart lezárásával kapcsolatban is, átgondolatlan, hiszen nincsen kitalálva, hogy hogyan fog működni a város. Egyben „sunyi” is, mert Karácsony Gergely úgy fogadtatta el ezt a Fővárosi Közgyűléssel, hogy a közlekedésbiztonsági stratégiáról szóló előterjesztés egy mellékletében volt a főváros közúthálózati terve, amelyben szerepel, hogy a pesti alsó rakpart egy szakaszát teljesen le akarják zárni az autóforgalom elől – mondta Wintermantel Zsolt.  

A tervekről semmilyen előzetes konzultáció vagy előkészítés nem volt a szakmai szervezetekkel

– jelezte a frakcióvezető.

A kormánypárti politikus a június 9-i önkormányzati választásra utalva úgy fogalmazott:

tizenhét napunk van még hátra, hogy egy jó döntéssel véget vethessünk ennek a borzalomnak.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről