A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország

Nagy Márton: Magyarország különleges szerepet tölt be a Kína és az EU közötti kapcsolatokban

Vágólapra másolva!
Magyarország a fejlődő távol-keleti kapcsolatainak köszönhetően különleges szerepet tölt be a Kína és az EU közötti kapcsolatokban - mondta a budapesti EU-Kína turisztikai csúcstalálkozó szerda esti eseményén a nemzetgazdasági miniszter.
Vágólapra másolva!

Nagy Márton hangsúlyozta, hogy a héten kezdődött uniós elnöksége során Magyarország az EU versenyképességének javítását tekinti a legfontosabb feladatának. 

Ennek részeként a turizmus volumenének növelése mellett az idegenforgalom versenyképességét is ösztönözni kell, hiszen az unió gazdaságában az ágazat kiemelt szerepet tölt be.

Az EU GDP-jéből 9 százalékkal részesedik, a munkavállalóknak 4,4 százalékát foglalkoztatja, a csaknem 10 milliónyi alkalmazotton túl közvetve mintegy 25 millió ember megélhetését is biztosítja.     

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter beszédet mond a budapesti EU-Kína turisztikai csúcstalálkozó gálavacsoráján a Parlament Vadásztermében 2024. július 3-án. 
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A miniszter kiemelte, hogy az előrejelzések az Európába érkező kínai vendégek számának jelentős emelkedését valószínűsítik a következő évek során.

Budapestre a magyar-kínai kapcsolatok erősödésének köszönhetően évek óta egyre többen érkeznek a távol-keleti országból, tavaly a kínai turisták már több mint 300 ezer vendégéjszakát töltöttek el belföldön. Nagy Márton bízik benne, hogy az idegenforgalom további fejlődésének köszönhetően 2024 is fontos év lesz a két ország kapcsolatában, sőt akár az EU szempontjából is. 

A turizmus szempontjából különösen fontos eredmény, hogy néhány hete visszakerült állami tulajdonba az ország kapujának tekinthető Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér - tette hozzá.  

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter (első sor, b5) a budapesti EU-Kína turisztikai csúcstalálkozó résztvevőivel a Parlament díszlépcsőjén 2024. július 3-án.
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A miniszter üdvözölte, hogy magyar EU-elnökséghez kapcsolódó turisztikai eseményen a résztvevők visszajelzései alapján értékes új kapcsolatok jöttek létre. 

A megbeszélések és a találkozók csütörtökön is folytatódnak, a nemzetközi turisztikai konferencia résztvevői maguk is személyesen tapasztalhatják meg, hogy Magyarország magas színvonalú szolgáltatásokkal, kiemelkedő turisztikai kínálattal várja az ide érkező vendégeket 

- mondta Nagy Márton.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy elkészült a Magyar Turisztikai Ügynökség legújabb, Budapestet bemutató imázsfilmje, amely 2024 májusában egy háromnapos influenszer média trip keretében készült a fővárosban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!