A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Orbán Viktor béketörekvéseit méltatta a svájci hetilap főszerkesztője - videó

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor megteremtette Oroszország és Ukrajna között a béketárgyalás esélyét, miközben Brüsszel csak háborús kommunikációra képes Moszkvával szemben - mondta az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában a svájci Weltwoche hetilap főszerkesztője.
Vágólapra másolva!

Roger Köppel szerint nagyon fontos, hogy a magyar miniszterelnök "nyitva tartja a diplomáciai csatornákat", hiszen az ukrajnai háború rengeteg életet követel nap mint nap. "Hősies küldetésének" köszönhetően az ukrán-magyar viszonyban már látszanak pozitív jelek, hiszen egy lapinterjúban Zelenszkij elnök is a megbeszélések folytatása mellett érvelt, miután a magyar kormányfő elhagyta Kijevet. Az ukrán fővárosban azelőtt "fagyos volt a hangulat", de a visszajelzések szerint a tárgyalás nyitott és konstruktív volt - fogalmazott.

Orbán Viktor Kijevben, ORBÁN Viktor; ZELENSZKIJ, Volodimir, OrbánViktor,
Orbán Viktor Kijevben
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Weltwoche főszerkesztője előrelépésként értékeli, hogy a háborúban álló felek most legalább már hajlandók beszélni a békéről.

Bár mind Moszkvában, mind Kijevben azt gondolják, hogy a tűzszünet a másik oldalt segítené, legalább megnyílt az esély a tárgyalásokra, mert Orbán Viktor elérte, hogy "nyíljanak a pozíciók". Teljesen abszurd, hogy Brüsszelben felháborodnak ezen, és elmondják mindennek a magyar kormányfőt, miközben persze nyilván irigységgel tekintenek rá - tette hozzá Roger Köppel, aki azt is a magyar miniszterelnök érdemének tekinti, hogy az ukrán államfő immáron hajlandó lenne tárgyalóasztalhoz ülni az orosz féllel.

A főszerkesztő az M1 műsorában elismerően szólt a Patrióták Európáért frakció létrehozásáról is, mondván, ez az EP-képviselőcsoport lehet a fősodorral szembeni ellensúly, az új konzervatív erő Brüsszelben.

A Patrióták Európáért pártszövetséget Orbán Viktor, Andrej Babis volt cseh miniszterelnök és Herbert Kickl, az osztrák Szabadságpárt elnöke alapította. Azóta csatlakozott a portugál Chega, a spanyol Vox, Geert Wilders pártja - a holland PVV -, majd tegnap a Dán Néppárt és a belga Flamand Érdek (Vlaams Belang). A szövetségnek így már 8 országból van 42 tagja, a frakcióalapítás feltétele 7 országból 23 tag.

Az együttműködő pártok elhatározták, hogy megoldják az illegális migráció problémáját. Az Európai Unió nemrégiben elfogadott paktumát meg kell változtatni. 

Várhatóan jövő héten újabb pártok csatlakozhatnak.
 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!