Az ismert német baloldali politikus is kiállt Orbán Viktor mellett – videó

Vágólapra másolva!
A német baloldali sztárpolitikus, Sahra Wagenknecht teljes mértékben egyetért a béke fontosságáról a magyar miniszterelnökkel. Elmondása szerint itt az ideje, hogy megtegyük az első lépéseket a béke felé.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor egyik legfontosabb célja, hogy minél hamarabb véget érjen az orosz-ukrán háború. Emiatt ment Moszkvába is pénteken, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt. 

A békéért tárgyalt, ennek ellenére támogatás helyett csak megszólják érte: „Ezt nem teheti meg!”– mondta Olaf Scholz, aki szerint a magyar miniszterelnök nem az Európai Unió nevében beszél - írja a Mandiner

„A német kancellárnak a közvélemény-kutatási eredményei kapcsán nem kellene elgondolkodnia azon, hogy valójában kinek a nevében beszél?” - tette fel a kérdést Sahra Wagenknecht. 

„Szerintem a kancellárnak támogatnia kellene az ilyen kezdeményezéseket ahelyett, hogy blokkolja őket. Itt az ideje, hogy megtegyük az első lépéseket a béke felé, hogy a háború borzalmai végre véget érjenek”– jelentette ki rövid videóüzenetében a radikális baloldali Die Linke pártból tavaly ősszel kilépett politikus.

Ahogy korábban megírtuk, Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő fél évet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában. Kitért arra is, hogy az elmúlt két és fél év során „fogytak és alig maradtak” olyanok, akik mindkét háborúzó féllel tudnak beszélni. Magyarország a nagyon kevesek egyike – mutatott rá, hozzátéve: ezért járt a héten Kijevben és Moszkvában. 

Orbán Viktor korábban Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is tárgyalt. A Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni akart arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan. Az ukrán államfővel kedden folytatott megbeszéléséről a magyar miniszterelnök egyebek között elmondta: a tárgyalás során arra törekedett, hogy a két ország közti "nem túl virágzó" kapcsolatot maguk mögött hagyják, és a jövőre koncentráljanak

Sebastian Kurz egykori osztrák kancellár elismerően szólt a magyar miniszterelnök erőfeszítéseiről. A korábbi osztrák kancellár szerint meg kell állítani a vérontást, és tárgyalóasztalhoz kell ülni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!