Szlovákia
ÉLŐ
Ukrajna

Megszólalt az Országos Bírósági Hivatal elnöke Magyar Péter bíró édesanyjáról, aki segített a tüntetésben

magyarpéter
Vágólapra másolva!
Erőss Mónika a 2024. március 15. napján megtartott eseménnyel, illetve fia, Magyar Péter sajtóban tett nyilatkozatával kapcsolatban arról tájékoztatta az OBH elnökét, hogy fia politikai tevékenységéhez segítséget nem nyújt, az esemény szervezésében nem vett részt, fiát édesanyaként, az otthoni feladatok átvállalásával támogatja – közölte az Országos Bírói Hivatal.
Vágólapra másolva!

Felmentette bírói tisztségéből a köztársasági elnök 2023. december 6. napján kelt határozatával Erőss Mónikát, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettesét 2024. július 10. napjával, az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltésére tekintettel – közölte a Magyar Nemzettel az Országos Bírósági Hivatal (OBH). Mint írták, Erőss Mónika 2024. január 11. napjától kezdődően szabadságát, illetve felmentési idejét tölti, mely időszakban munkát már nem végez.

Kiemelték, Erőss Mónika a 2024. március 15. napján megtartott eseménnyel, illetve fia, Magyar Péter sajtóban tett nyilatkozatával kapcsolatban arról tájékoztatta az OBH elnökét, hogy fia politikai tevékenységéhez segítséget nem nyújt, az esemény szervezésében nem vett részt, fiát édesanyaként, az otthoni feladatok átvállalásával támogatja. 

Ezenkívül az OBH elnöke, Senyei György felhívta az elnökhelyettes asszony figyelmét arra, hogy az alaptörvény 26. cikke (1) bekezdésének harmadik mondatára, továbbá a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény 39. § (1) bekezdésére tekintettel bírói szolgálti viszonyának fennállása alatt politikai tevékenységet továbbra sem végezhet – közölte a hivatal.

Korábban érdekes összefüggésre hívta fel a figyelmet Hont András egyik Facebook-bejegyzésében. Az újságíró Magyar Péter jogász szavait idézve azt írta, hogy a március 15-i tüntetés szervezésében a legtöbbet Magyar öccse, barátnője és édesanyja segített. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről