Szabadnapos rendőr mentette ki idős szomszédját egy kigyulladt házból

Vágólapra másolva!
Egy vásárosnaményi rendőr a szabadnapján vette észre, hogy a szomszéd ház kéménye lángol, és parázs hull a tetőre. Azonnal riasztotta a tűzoltókat, és a házban lakó idős nő segítségére sietett.
Vágólapra másolva!

Takács Tamás készenléti rendőr december 29-én este vásárosnaményi otthonában töltötte szabadnapját, amikor hangos durranásokat hallott az utcáról, amit akkor még tűzijátéknak hitt. Amikor kinézett az ablakon

meglátta, hogy a szomszédos családi ház teteje lángol és szikrázik.

Forrás: Police.hu

A szabadnapos rendőr a házhoz sietett, ahol látta, hogy az egyik kéményből lángok csapnak ki, és izzó parázs hullik a tetőre nagy mennyiségben. Azonnal riasztotta a tűzoltókat, majd kopogtatott az ablakon, amire senki nem reagált.

A rendőr ezért a kerítésen átmászva bement a házba, ahol a füsttel teli konyhában egy idős nőt talált.

Azonnal kikísérte az udvarra és visszament a házba, majd a sparheltben lévő tüzet a szellőzőnyílások lezárásával megpróbálta elfojtani. Így pár perc alatt a kéményből felcsapó láng megszűnt, és a parázs is egyre ritkábban hullott a tetőre.

Ezt követően érkeztek meg a tűzoltók, és eloltották a tüzet.

Néhány hónappal ezelőtt Budakeszin a tűzoltók hoztak ki épségben egy lakót egy olyan házból, melynek tetőszerkezete már 80 százalékban leégett. Kaposváron készenléti rendőrök mentették meg egy zavart, idős asszony életét. A ház tetőszerkezete már lángokban állt, amikor észlelték a tüzet. Szenteste pedig Gyöngyösfalun mentettek ki egy magatehetetlenül fekvő asszonyt kigyulladt házából a kőszegi rendőrök, majd gondoskodtak a kórházba szállításáról is.

Forrás: Police.hu