Akciófilmbe illő autós üldözés volt a XVIII. kerületben - videó

Autósüldözés a XVIII. kerületben.
Vágólapra másolva!
A rendőrök a XVIII. kerületben egy gyanús kocsira lettek figyelmesek. Meg akarták állítani, de az autó sofőrje továbbhajtott. Menekülés közben több szabályt is megszegett. A sofőr és rokona egy Frangepán utcai házig menekültek, ahonnan nem jöttek elő, amíg a rendőrök ki nem hozták őket. Később kiderült, a sofőrnek még jogosítványa sem volt, az öccsét pedig körözték.
Vágólapra másolva!

Kedden éjszaka a XVIII. kerületben járőröző rendőrök egy gyanús autót vettek észre. Igazoltatni akarták, de az a fény és hangjelzés ellenére sem állt meg. Menekülni kezdett a sofőr.

Menekülés közben átment egy piros lámpán, záróvonalon, és figyelmen kívül hagyta a behajtani tilos és a kötelező haladási irányt jelölő táblákat is.

Mellékutcákba és egy földes útra hajtott, hogy megszabaduljon az őt üldöző rendőröktől, majd egy Frangepán utcai ház előtt megállt, ahova sofőr és a vele utazó öccse bemenekült. A rendőrök többször felszólították a két férfit, hogy jöjjenek ki a házból, de bent maradtak.

Ezért a két járőr erősítést hívott, így a többi rendőr körbevette a házat, majd elfogták a két fiatal férfit.

Az autót egy 25 éves férfi vezette, akinek nem volt jogosítványa. Emiatt őrizetbe vették, és a menekülés közbeni szabálysértések miatt eljárás indult ellene. Az autó forgalmi engedélyét a rendőrség bevonta, mert az alkalmatlan a biztonságos közlekedésre.

A férfi 19 éves öccséről kiderült, hogy közrend és közbiztonság ellen elkövettet bűncselekmény miatt korábban a bíróság elfogató parancsot adott ki ellene, ezért a rendőrök őrizetbe vették.

Tavaly decemberben az M6-os autópályán egy férfi balesetet okozott, majd elhajtott segítségnyújtás nélkül, ezért két férfi üldözni kezdte.