Vörös szőnyegen a legjobb artisták

Vágólapra másolva!
A világ egyik legrangosabb cirkuszművészeti seregszemléjén idén négy különböző show-ban, több mint ötven produkcióban mintegy száz artista vesz részt a világ minden tájáról. A Budapest nemzetközi cirkuszfesztivál versenyprogramja mellett tudományos konferencia és kiállításmegnyitó is helyet kap az eseményen.
Vágólapra másolva!

A XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál január 9-én nulladik nappal, a Baross Imre Artistaképző Akadémia Diótörő diadala című előadásával indult a Hippodromban.

A hivatalos versenyprogram január 10-én kezdődik a Fővárosi Nagycirkuszban egy Hollywoodot idéző Red Carpet Show-val, amelyben ünnepélyesen vonulnak be a cirkuszfesztivál artistaművészei.

A show rendezői a többszörös Guinness-rekorder és Érdemes művész Rippel testvérek.

A fesztivál minden előadása telt házas, de idén lehetőség nyílik online megtekinteni a nyitó előadást és a Red Carpet Show-t.

Ne maradjon le a világ egyik legrangosabb cirkuszművészeti seregszemléjének legjobb pillanatairól!

Amennyiben nem tud részt venni az előadásokon, a d1 TV-n a cirkuszfesztivál összes műsorát megtekintheti majd, a szombat esti Red-White-Green Show – Best of Hungary előadást élőben sugározza a csatorna január 13-án, 20 órai kezdettel.

A fesztivál a világ egyik legrangosabb cirkuszművészeti seregszemléje, amelyet kétévente rendeznek meg a Fővárosi Nagycirkuszban.

Az eseményen jelen vannak a legkiválóbb cirkuszigazgatók, művészeti vezetők. Az első budapesti cirkuszfesztivált 1996-ban rendezték meg, két évvel később már nemzetközi sztárvendégeket is meghívtak, 2002 óta pedig minden alkalommal magyar gálát is tartanak. A fesztivál január 15-én nagyszabású díjátadó gálaműsorral zárul majd.

A fesztiválhoz két tudományos program kapcsolódik, mindkettő helyszíne a Vajdahunyad vára lesz.

Január 11-én az Európai Cirkuszi Szövetség (ECA) által szervezett konferencia a cirkuszi kultúra aktuális európai kérdéseit járja körül.

A Cirkusz, oktatás, örökség – ECA nemzetközi tudományos konferencián kilenc országból tizenhét előadó számol be cirkuszkutatási eredményeiről.

A konferencia bárki előtt nyitott, a részvételhez előzetes regisztráció nem szükséges, angol, francia, német, orosz és magyar szinkrontolmácsolás biztosított.

Január 11-én szintén a Vajdahunyad várában déltől lesz a Csodálatos cirkuszvilág – nemzetközi cirkusztörténeti kiállítás ünnepélyes megnyitója is - írja a Magyar Nemzet.