Kalapácsokkal raboltak ki egy veszprémi ékszerboltot – videó

Vágólapra másolva!
Egy 6 fős banda 2020 őszén maszkokban, csuklyákban berontottak az egyik veszprémi áruházban lévő ékszerboltba, ahol kalapácsokkal szétverték a vitrineket és közel 12 millió forint értékben vittek el ékszereket. A banda két tagját elfogták, őket a bíróság elítélte.
Vágólapra másolva!

A két román férfi és az eddig ismeretlen négy társuk 2020 novemberében az egyik veszprémi ékszerbolthoz mentek. Az arcukat maszkkal, csuklyával eltakarták, kalapácsokat és egy rudat vettek magukhoz, majd berontottak az üzletbe.

Összetörték az ékszertárolókat és táskáikba kezdték pakolni az ékszereket.

Az eladó próbálta őket megakadályozni, ezért a támadók verekedni kezdtek vele, az egyikük megütötte egy kalapács nyelével. A támadás 33 másodpercig tartott, majd a rablók elmenekültek. A két férfit Romániában fogták el.

A rablók 11.683.909 forintért vittek el ékszereket az üzletből, ezen felül a rongálással még több, mint 3 milliós kárt okoztak.

Első fokon a Veszprémi Törvényszék tártettesként elkövetett rablás és rongálás miatt 9, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélte a két román férfit, valamint 10 évre kiutasította őket az országból. Az ítélet fellebbezések miatt nem jogerős - írja az Ügyészség.hu.

Az Origo korábban megírta, hogy Szigetszentmiklóson játékpisztollyal raboltak ki egy ékszerboltot, a kiskunlacházi ékszerrablókat pedig több mint 10 év után fogták el a rendőrök. Londonban a rablók egy terepjáróval hajtottak be egy ékszerboltba.