Burkoló csalt ki az emberektől több millió forintot

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy börtönből szabadult férfi burkolóként kezdte el magát hirdetni, de az elvállalt munkát nem csinálta meg, még az anyagot sem vásárolta meg. 32 embertől több millió forintot szerzett így meg, majd külföldre menekült.
Vágólapra másolva!

A férfi 2016-ban szabadult a börtönből, majd burkolóként kezdett el dolgozni. Az észak-nyugati országrészben kezdte el magát hirdetni, az autóján és az interneten is volt hirdetése.

A hirdetésekben használt név mögött azonban valójában nem volt vállalkozás, ennek ellenére ezzel a névvel írt alá kivitelezési megállapodásokat és erre a névre kérte a számlákat is.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

2017-től kezdve adótartozást halmozott fel, de 2018 és 2019 között legalább 32 emberrel egyezett meg burkolási munkákban.

Ezekre legalább 24 millió forintot át is vett a megrendelőktől. Az elvállalt munkákat azonban többnyire el sem kezdte, az anyagot sem rendelte meg.

2019 nyarán az Egyesült Királyságba utazott, ahonnan nem jött vissza.

A hatóságok 2021 őszén, az Egyesült Királyságban fogták el, majd kiadták Magyarországnak. A férfi jelenleg egy másik ügy miatt börtönben van. Az ügyészség most sikkasztással és csalással vádolja.

Az Origo megírta, hogy korábban egy marcali nő 15 milliót szerzett meg csalással, egy fóti autószerelő pedig 50 milliót csalt ki az emberektől. Egy tompai pár az ismerőseit verte át, egy banda pedig befektetéseket ígérve vert át embereket.