Kovács Zoltán: A liberális bevándorláspolitika elképzelése egy tündérmese

Vertical Horizontal migration immigration refugee social illegal-immigrants TOPSHOTS MIGRATION AND IMMIGRATION MIGRANT ARRIVAL
A polgárháború és a kilátástalanság elől sokan próbálnak Európába menekülni
Vágólapra másolva!
Az olyan, különböző kulturális és vallási hátterű bevándorlók tömeges befogadásának liberális elképzelése, akik aztán problémamentesen beilleszkednek a társadalmainkba, nem több, mint tündérmese – ezt válaszolta Kovács Zoltán a Financial Times bevándorláspárti újságírójának. 
Vágólapra másolva!

Gideon Rachman, a Financial Times újságírója szerint a tömeges bevándorlást nem kell megállítani. Szerinte a tömeges bevándorlás nélkül ugyanúgy nem lenne „társadalmi béke", és a bevándorlás hiánya miatt iszonyatos társadalmi és gazdasági árat kellene fizetnünk – írta Kovács Zoltán a közösségi oldalán. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közölte. soha senki nem mondta, hogy a bevándorlás nélkül a társadalmaink tökéletes harmóniában és békében élnének.

Kovács Zoltán szerint a tömeges bevándorlás elutasításának gazdasági hátrányait nem lehet pusztán feketén-fehéren szemlélni: a mindenkit beengedni, illetve a senkit nem beengedni nem az egyedüli két lehetőség.

Az államtitkár szerint a bevándorlás helyett Magyarország gazdasági modellje a hazai munkaerőpiac potenciáljának hasznosításán alapul. Magyarországon több mint 4,75 millió embernek van munkája. 2010 óta a munkahellyel rendelkező emberek száma 1 millióval nőtt, míg a regisztrált munkakeresők száma soha korábban nem látott alacsony szintre csökkent.