Úgy felbosszantotta magát egy parkolási vitán, hogy felgyújtotta ismerőse autóját egy budapesti férfi

Vágólapra másolva!
Gyorsított eljárásban állították bíróság elé egy 69 éves férfit, aki két héttel ezelőtt felgyújtotta annak a nőnek az autóját, akivel korábban parkolási okok miatt veszett össze. A férfi a bíróság rongálás miatt mondta ki bűnösnek, és másfél év felfüggesztett börtönre ítélte.
Vágólapra másolva!

A férfi 2024. január 10-én, éjjel, autóval a XVIII. kerületbe ment majd

leparkolt abban az utcában, amelyikben egy nőismerőse lakott, akivel korábban parkolási okokból összevesztek.

A férfi kiszállt az autóból, majd

a kezében egy égésgyorsító anyagot tartalmazó palackkal, a nő háza előtt parkoló autóhoz ment, majd leöntötte ismerőse autóját, ezután felgyújtotta.

A tűz hatására a kocsi teljesen kiégett, ezzel ismerősének

600.000 forintos kárt okozott.

A kerületi ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, ahol

rongálás miatt másfél év felfüggesztett börtönre ítélték.

Az ítélet jogerős.

Szintén bosszúból gyújtogatott egy tatabányai férfi, aki azt feltételezte ismerőséről, hogy ő lopta el a szerszámait, ezért a teherautóján töltötte ki a dühét. Szintén ismerőse autóját akarta bosszúból szénné égetni egy várpalotai férfi, ám tévedésből rossz kocsit gyújtott fel, ráadásul saját ruháját is meggyújotta közben, amit eldobott, benne a személyes iratokkal, így könnyedén rátaláltak. Ennél is messzebbre ment egy bujáki férfi, aki nem az autóját, hanem a házát gyújtotta rá ismerősére, melyben öten voltak. Csak az egyik lakó szemfülességének volt köszönhető, hogy mindenki életben maradt. Egy idős férfi pedig a kilakoltatás miatt állt bosszút főbérlőjén úgy, hogy kiköltözés előtt felgyújtotta pécsi albérletét.

Forrás: Ügyészség