Hajdu "Steve" útja a Heti Hetestől egészen Molnár Áron "Noár" kiszolgálásáig

Vágólapra másolva!
Hajdu István, azaz a magát Steve-nek hívató Heti Hetes-szereplő mesterségét tekintve színész, aki néhány perc figyelemért cserébe még kínos rappelésre is rávehető egy tanártüntetésen. Elmondása szerint, ha elég pénze lenne, azonnal hátat fordítana a szakmának, színpadra se állna többet, mindeközben viszont epekedve várja, hogy a televíziós ripacskodások után eljöjjön színész karrierjének fénypontja.
Vágólapra másolva!

Az iskolát átbukdácsoló hortobágyi fiú nagy reményekkel vágott neki a színész pályának, második nekifutásra fel is vették a Színművészetire.

Állítása szerint már az osztály összeállítása során tudták a tanárok, hogy ki milyen szerep eljátszására lesz alkalmas, és ehhez mérten tanították, vagy az ő szavaival élve „használták" őket.

„Főiskolás koromban 50 évnél fiatalabb karaktert nem játszottam, mondták is, hogy ne izguljak majd 50 év felett fog eljönni az én időszakom, amikor majd jó szerepeket játszok. Nagyon várom" – mondta az ATV-nek.

Úgy tűnik ez az időszak nem igazán akar eljönni számára, az RTL Klubon futó néhány kínos sorozat mellékszerepe a legtöbb, amit színészként az utóbbi években elért.

A Gyurcsány Ferenc rajongói klub, a Heti Hetes című műsor egyik tagja, majd a Reggeli című, évek óta megmosolyogtatóan rossz nézettséget hozott műsor riportere. Az előbbiben többek között olyan magas színvonalú kérdéseket vitattak meg, mint hogy ki miért rajzol péniszt a szavazólapra. Az utóbbiban pedig a celebriportok mellett arra is lehetőség nyílik olykor, hogy a Nemzeti Színházat szapulják.

Nyilván előkelőbbnek találta az angol keresztnevet, ezért az Istvánt Steve-re cserélte (talán azért, mert egy brit nőt vett feleségül - ezzel gyakran dicsekszik, igaz, az asszonyt még senki sem látta), hortobágyi születésűként pedig budapesti lokálpatriótának vallja magát. Amikor csak teheti, golfozik, és igaz baloldaliként lenéző megjegyzéseket tesz mindenre, ami magyar.

Gondoljunk csak legutóbbi próbálkozására, amikor Azahriah-án és Szoboszlai Domonikon keresztül igyekezett a magyar emberekbe belerúgni.

Hajdu a Reggeliben. Forrás: Facebook/Trombitás Kristóf

Azaz, aki hatalmas elszántsággal és tehetséggel dolgozik, az nem lehet magyar.

Az ATV műsorában nemrég pedig a vidékieket próbálta kulturálatlannak és hálátlannak beállítani.

„Voltunk olyan hálátlan környezetben, én legalábbis sok olyan vidéki falunapon, színházi előadáson léptem fel ilyen vásári komédiával, hogy a részeg embertől kezdve a síró gyereken át, mindenhol játszanunk kellett. Jó iskola volt arra, hogy az ember megtanulja, hogy egyszer ennek is vége lesz."

Hajdunál a magyarok szidalmazása nem új keletű, még egy 2011-es interjúban is arról beszélt, hogy alacsony a színvonal Magyarországon.

„Nagyon fájlalom, hogy nincsenek tévéjátékok, de ugyanúgy azt is, hogy nincs televíziós dokumentumműsor. A feleségem angol, úgyhogy sokat nézünk angol, illetve külföldi csatornákat, és elképesztő, hogy mennyi saját gyártású műsoruk van - gyakorlatilag csak az. Hihetetlen jó dokumentumfilmek mennek, nem olyanok, amiktől fel akarja vágni az ereit az ember. És helyi gyártású produkciók, vagyis minden tévécsatorna olyan filmeket készít, amelyek tőlünk még nagyon messze vannak. (...)Furcsa nézni, hogy ott most indult a Big Brother új évadja celebekkel, ami ugyanúgy ízléstelen, mint Magyarországon egy hasonló show, mégis valahogy megvan egy minimális norma, egy minimális tisztelet, nem megy le annyira gagyiba, mint nálunk."

A Molnár Áron egykori színész és jelenlegi pólóárus, baloldali aktivista által meghirdetett tanártüntetést népszerűsítő fotója. Forrás: Facebook/Noár

Vagyis nyugaton, a fantasztikus Angliában még az ízléstelen műsor sem olyan gagyi, mint itthon. Amiben viszont ő szerepel, az egész biztos, hogy kivételt képez. Mondjuk, a Heti Hetes.

A musicalekről is csak egészen odáig gondolta azt, hogy giccses, amíg nem játszott bennünk. A Vígszínházból elzavarták, de a Madách Színházban egy-két musicalben hagyták később, hogy mórikálja magát.

„Amikor prózista voltam, úgy gondoltam erre a zenés műfajra, hogy ugyan már, Amerikából beáramló giccsparádé, de amikor benne vagy és részt veszel benne, (...) akkor rájövök arra, hogy lehet, hogy egy kicsit prekoncepció volt az, ami a zenés műfajt jellemezte."

Szerencsére azt is hozzátette, hogy elég sok nyugati előadást néz, így tisztában van a trendekkel.

„Én nagyon sok ilyen előadást nézek, hogy hol tart a nemzetközi trend, az amerikai, az angol."

Szüksége is lehet rá, ugyanis azon kevesek közé tartozik a színész társadalomban, akinek még 50 éves kora felett sem sikerült önálló identitást, vagy karaktert kialakítania.

„A fiatal színész azt tanulja, hogyan kell próbálni, létezni. A színészet a lopás művészete, egy fiatal színésznek még nincs kialakult személyisége és nem tudja, hogy használja azokat az eszközöket, amiket megtanítottak neki, hanem el kell lopnia idősebb kollégáktól. Én már gimnáziumban elkezdtem lopkodni. Molnár Peti barátom pedig már kész színész volt 16 évesen. Én onnantól kezdve elkezdtem lopkodni tőle, és én szétlopkodtam magam, utána a Sinkó Lacitól órákon, meg a színházban Tahi Tóth Lacitól a Vígszínházban, úgyhogy mindenhonnan megpróbálok egy kicsit." - vallotta az ATV-nek.

Az átütő tehetség híján, tehát marad a lopkodás. Még a baloldali Magyar Hang is lesújtóan írt az egyébként stand-uppal is próbálkozó "Steve"-ről.

„Ha a Heti Hetes több mint egy évtizedes hanyatlása valakiben méltán megszemélyesült, akkor az Hajdu Steve volt. A magát viccesnek pozicionáló ripacs egyetlen olyan pillanatot sem hagyott a közös emlékezetben, amire érdemes lett volna visszaemlékezni. Hajdu Steve gyávasága és szolgasága rendkívüli karizmátlansággal és szellemtelenséggel párosult."

Hajdu István - végzettségét tekintve színész - rappel. Forrás: MTI

Már többször is bebizonyította, hogy szívesen beáll a károgók mögé. A Reggeli című műsorban a Balatont igyekezett lehúzni.

„Egy nagyon-nagyon drága helyre szerettem volna elutazni, ez a Balaton lett. Jelenleg drágább hely a világon nincs a Balatonnál, de mivel rokonoknak van ott házuk, megúsztuk, hogy a lakhatásért fizetni kelljen"

De előszeretettel lenézi a kétkezi munkát végzőket is.

„Én nem kétkezi munkás vagyok a Mercédesz gyárban, aki retteg attól, hogy a munkahelyét elveszik tőle a robotok" - mondta még 2017-ben a Borsnak.

A politikai szerepvállalásával kapcsolatban az ATV-nek azt mondta, hogy

„Lehet, hogy óvatosabban kellene fogalmaznom, de olyan közegben mozgok, olyan barátaim vannak akikkel erről napi szinten beszélgetünk"

Hajdu ugyanis szívesen elvállalta a tavaly nyári minitüntetésen is a műsorvezető szerepét, aminek annyira megörült, hogy még ezzel a rap dallal is fellépett. Bár ne tette volna.

Három évvel ezelőtt azonban a Life Tv-nek bevallotta, a művészeti önkifejezést ne nála keressük, ugyanis mindezt csak a pénzért csinálja.

„Én biztos, hogy nem dolgoznék semmit sem, elhúznék a francba, de biztos, hogy abbahagynám. Soha többet nem állnék a színpadra, mert nincs kedvem"

Reméljük, vágyai hamarosan valóra válnak, és annyi pénzt nyer, hogy végleg kivonulhat a közéletből.