Elfogták egy decemberben feszámolt díler banda további hat tagját

Vágólapra másolva!
A rendőrök decemberben csaptak le egy bandára, akik holland anyagokból állítottak elő különböző fajta drogokat Magyarországon. Bő egy hónap elteltével további hat embert fogtak el.
Vágólapra másolva!

A KR NNI egy éve indított nyomozást ifj. P. Zoltán és társai ellen, miután felmerült a gyanú, hogy a társaság

külföldről drogokat csempész Magyarországra, majd azokat dílereknek tovább adják. A rendőrök azonosították a banda tagjait, akiket december 19-én elfogtak és eljárást indítottak ellenük.

Az NNI tovább folytatta a felderítést, melynek eredményeképpen azonosították a bűnbandával kapcsolatban álló többi személyt is.

Január 24-én hajnalban 5 férfit és egy nőt fogtak el,

majd mindegyiküket kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt hallgatták ki.

Az összehangolt akcióban összesen 59 rendőr vett részt. Hét helyen többfajta drogot – köztük marihuánát, kokaint, hasisgyantát és 1100 db ecstasytablettát –,

illetve a kábítószerek előállításához és porciózásához használatos, droggal szennyezett eszközöket – mérlegeket, vákuumos nejlontasakokat, mérőedényeket – foglaltak le. A vagyonvisszaszerzési eljárás során pénzt, és két drága autót is lefoglaltak.

Forrás: Police.hu

A most elfogott hat ember a rendőrök feltételezése szerint

részt vett a P. Zoltán és társai által Hollandiából Magyarországra behozott drogok feldolgozásában és továbbértékesítésében.

Az NNI munkatársai a gyanúsítottak közül

egy 37, egy 34 és egy 25 éves férfit őrizetbe vettek, akik közül kettőt a bíróság letartóztatott, egyikükkel szemben pedig házi őrizetet rendelt el.

Az ügynek már 14 gyanúsítottja van, akik közül nyolcan letartóztatásban vannak.

Két évvel ezelőtt is felszámoltak egy díler bandát, akik többféle, Hollandiából csempészett drogot terjesztettek az országnak több pontján - Orosházán, Szegeden, és Budapesten - is. 2021 tavaszán pedig Sopronban, illetve Zala megyében csaptak le egy dílerkedéssel foglalkozó szervezetre, akik legalább 5 megyében terjesztettek drogot egy koszovói férfi vezetésével. Egy óbudai mélygarázsból pedig 2019 januárjában közel 200 millió forintnyi értékű drogot foglaltak le, a szervezet tagjaival, köztük egy 73 éves asszonnyal szemben évtizedes fegyházbüntetést szabtak ki.

Forrás: Police.hu