Nem fogadta el az újpesti gázoló bocsánatkérését az áldozat családja

Vágólapra másolva!
Képtelenek feldolgozni a veszteséget annak a férfinak a hozzátartozót, akit egy héttel ezelőtt gázolt halálra Újpesten egy részeg, bedrogozott sofőr. A gázolót azóta letartóztatták, az áldozat családja azonban képtelen megbocsátani neki, ezzel ugyanis nincs megoldva semmi, szerettük örökre eltűnt az életükből.
Vágólapra másolva!

Sosem felejti el az apjával töltött utolsó közös pillanatokat az Újpesten halálra gázolt H. József 14 éves lánya. Ahogyan már megírtuk, tömegkarambol történt az újpesti Rózsa utcában. Négy autó, és egy busz ütközött egymásnak.

A vétkes sofőr segítségnyújtás nélkül elmenekült, az egyik kocsiban ülő férfi pedig a helyszínen meghalt.

A Blikk felkereste a tragédia áldozatának családját a történtekkel kapcsolatban.

- mondta könnyek között a gyászoló nő.

Forrás: Police.hu

A Blikk információi szerint a közelben, hentesként dolgozó férfi

csak néhány percre volt az otthonuktól, amikor beléjük csapódott a gázoló kocsija.

Az élettársát egy járókelő hívta fel a férfi lányának telefonjáról, és közölte a nővel a sokkoló hírt. A 40 éves gázoló

több napig menekült és bujkált a rendőrök elől, míg végül múlt hét csütörtökön Szigetszentmiklóson elfogták.

Kihallgatása során beismerő vallomást tett. Elismerte azt is, hogy korábban eltiltották a vezetéstől. Elfogása után a rendőrök kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak nála, amely pozitív értéket mutatott. A Blikk elérte a hétvégén letartóztatott férfi ügyvédjét, aki további sokkoló részleteket közölt a tragédiáról.

– mondta el dr. Biczó László.

Ahogy a felvételeken is látszik, miután M. Péter kiszállt a kocsiból, mozgása koordinálatlan volt, egy darabig egy helyben ült, nézett a semmibe, majd elsétált. Azt állította, céltalanul gyalogolt a városban, és csak néhány órával később tudatosult benne, hogy mit tett.

"Megpróbált visszamenni a helyszínre, de az agyát ért ütés miatt emlékezetkiesése, amnéziája volt, ezért nem talált vissza. Ekkor még úgy gondolta, egy falnak ütközött, fel sem fogta, hogy mások is megsérülhettek. Ezután

A baleset okozását valóban elismerte, a segítségnyújtás elmulasztását azonban nem, hiszen nem volt magánál, így azt mondja, nem szándékosan nem segített

- tette hozzá az ügyvéd.

A Blikk információi szerint

az alkoholista M. Péter többszörösen büntetett előéletű, többek között felfegyverkezve elkövetett garázdaság és testi sértés miatt is elítélték korábban.

Többszöri ittas vezetés miatt a rendőrök elvették a jogosítványát, és mint kiderült, nemcsak ivott, de drogozott is már vezetés előtt, és felelnie is kellett kábítószer birtoklása miatt. A drogtesztje az elfogásakor azért lett pozitív a THC-ra, mert röviddel előtte füves cigit szívott.

- mondta dr. Biczó László.

Az áldozat élettársa azonban úgy gondolja, amit tett, az jóvátehetetlen, hiszen egy életre elveszítette a párját miatta:

– reagált az áldozat élettársa az ügyvéd szavaira.

Forrás: Blikk