Menczer Tamás: Ha a svéd miniszterelnöknek fontos, biztos eljön Magyarországra - videó

KRISTERSSON, Ulf; ORBÁN Viktor, Az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozója Spanyolországban
Granada, 2023. október 5. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Ulf Kristersson svéd miniszterelnök az Európai Politikai Közösség (EPC) harmadik csúcstalálkozóján Granadában 2023. október 5-én. Az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Spanyolország kormánya 47 állam, valamint az EU-s intézmények vezetőit hívta meg az EPC tanácskozására. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Mi mondtuk, hogy bizalomépítő lépésekre van szükség – mondta el legújabb videójában a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán Svédország lehetséges NATO-csatlakozása kapcsán. Menczer Tamás a HírTV Napi aktuális című műsorában kifejtette, hogy Orbán Viktor meghívta hazánkba a svéd miniszterelnököt, de ő nem jött el.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás felidézte, hogy Ulf Kristersson Törökországba ellátogatott, mert az fontos volt neki. Az államtitkár feltette a kérdést:

Az államtitkár felidézte, hogy

Kristersson még ellenzéki időszakában azt mondta az Európai Uniónak, hogy mindent meg kell tenniük Orbán Viktor ellen, meg kell törniük Magyarország fejlődési ívét, és segíteniük kell a magyarországi baloldalt.

Ulf Kristersson Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Menczer Tamás arra is emlékeztetett, hogy mostani svéd baloldali politikusok

A kormány álláspontja változatlan

Korábban Szijjártó Péter nyilatkozott arról, hogy

A KORMÁNY POZITÍV HOZZÁÁLLÁSA VÁLTOZATLAN, A RATIFIKÁCIÓRÓL SZÓLÓ ELŐTERJESZTÉST MÁR RÉG AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELÉ TERJESZTETTÉK.

– ezt pedig már Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója mondta az ATV VOKS 2024 című műsorában.

Még több részletért nézze meg az alábbi videót!