Rengeteg migránst csempészett a szlovák határhoz egy bűnbanda

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A férfi hét társával együtt egy nemzetközi embercsempész bűnszervezet tagjaként csempészett migránsokat, egy év alatt több mint száz migránst juttattak a szlovák határ közelébe.
Vágólapra másolva!

A szervezetet irányító férfi 2022-ben csatlakozott egy embercsempészettel foglalkozó külföldi bűnbandához. Megbízója minden alkalommal jelezte, hogy hány fő migránst kell vinnie, és hol kell őket felvenni. A férfi ezután szólt a társainak, majd kiválasztott egy embert, aki beszállította a migránsokat kocsiba, egy embert pedig azzal bízott meg, hogy előfutóként haladjon előttük.

A férfiak 2022. szeptember 29. és november 22. között 31 alkalommal csempésztek migránsokat. Ennek során több mint száz migránst vittek a megadott helyre,

általában a magyar-szlovák határhoz, Komárom közelébe.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A főügyészség bűnszervezetben és társtettességben elkövetett, minősített embercsempészet miatt emelt vádat az elkövetőkkel szemben.

A letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Szintén több száz migránst csempészett külföldre három, bűnszervezetben tevékenykedő litván férfi, évekkel ezelőtt 4 szerb férfit értek tetten, akik bűnbanda tagjaiként csempésztek migránsokat, Esztergomban pedig 6 férfit ítéltek el, akik több mint 50 migránsnak segítettek eljutni Ausztriába.

Forrás: Ügyészség