Ötezer ajánlószelvény hiányzik még az LMP-nek Budapesten

Vágólapra másolva!
Körülbelül ötezer kopogtatócédulát kell még összegyűjtenie az LMP-nek ahhoz, hogy főpolgármester-jelöltként indíthassa az önkormányzati választáson Jávor Benedeket. A párt kampányfőnöke szerint az utóbbi napokban egyre több kopogtatócédulát kapnak, de "nagyon izgalmas lesz a vége".
Vágólapra másolva!

Szerda estig az LMP több mint 23 ezer, a párt főpolgármester-jelöltjére, Jávor Benedekre leadott ajánlószelvényt gyűjtött össze Budapesten - mondta a párt kampányfőnöke, Karácsony Gergely csütörtökön. Szerinte kedden több mint háromezer, szerdán körülbelül négyezerötszáz szelvényt adtak le nekik, de még körülbelül további ötezerre lenne szükségük. Ahhoz, hogy Jávor indulhasson az önkormányzati választáson főpolgármester-jelöltként, 28 150 ajánlószelvényre van szüksége. A leadási határidő péntek délután négy óra.

Karácsony azt mondta: az utóbbi napokban egyre több ajánlószelvényt kapnak, és ha ezt a folyamatosan gyorsuló ütemet tartani tudják, és még pénteken is tudnak gyűjteni, akkor meglehet a főpolgármester-jelöltjük indulásához szükséges számú szelvény, de "nagyon izgalmas lesz a vége".

Az LMP Moszkva és a Széna között, illetve a Deák téren felállított standjainál az aktivisták egész nap várják a párt szimpatizánsait. A fővárosi kerületekről Karácsony azt mondta, hogy a XVII. kerületet leszámítva mindenütt megvan a kompenzációs listájuk, és már az is biztos, hogy az összes egyéni választókerületnek legalább a 75-80 százalékában el tudnak indulni.