Vágólapra másolva!
Csütörtökön ismét Kormányinfót tart Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
11:41
március 04, 2021
Vágólapra másolva!

Több mint 785 ezer a beoltottak száma, 6278 új fertőzöttet azonosítottak

Folyamatosan zajlik az oltás, már 785 440 fő a beoltottak száma, közülük 267 153 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma. 6278 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 446 178 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

11:44
március 04, 2021
Vágólapra másolva!

Ma reggel is ülésezik a kormány

A kormány ma reggel is ülésezik a járványhelyzet miatt, a döntésekről a 11 órakor kezdődő Kormányinfón adnak tájékoztatást - közölte reggel a koronavírus-járvány miatt létrehozott kormányzati tájékoztató oldal.

11:51
március 04, 2021
Vágólapra másolva!

Hol és hogyan fognak beoltani néhány nap alatt több mint félmillió embert Magyarországon?

Közzétették a részletes heti oltási tervet. Nagyon fontos, hogy már az első oltás is életet menthet. Mutatjuk, hogyan fognak beoltani újabb 529 ezer embert jövő hét szerdáig.

12:05
március 04, 2021
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a 11 órára meghirdetett Kormányinfó. 

12:08
március 04, 2021
Vágólapra másolva!

Magas a magyarok vakcinák iránti bizalma

A koronavírus-járvány harmadik hulláma ugyan felszálló ágban van, azonban a beoltottak száma hazánkban meghaladta a 780 ezer főt. Magyarországon már ötféle, a szakhatóság által engedélyezett oltóanyag áll rendelkezésre, így reális esély nyílt a járvány gyorsabb, de fokozatos visszaszorítására. Felmerül a kérdés, hogy a magyar lakosság vajon hogyan vélekedik a vakcinációról, valamint az egyes oltóanyagokról?

12:10
március 04, 2021
Vágólapra másolva!

Megkezdte a Szputnyik V vizsgálatát az uniós gyógyszerügynökség

12:14
március 04, 2021
Vágólapra másolva!

Több tízmillió vakcinát kötött le a kormány

Az uniós beszerzésből 5 gyártótól vár Magyarország 24 millió adag vakcinát: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, CureVac, ezekből eddig csak a Pfizer, a Moderna és az AstraZeneca rendelkezik uniós engedéllyel és kezdte meg a szállítást Magyarországra.

Mivel a brüsszeli beszerzésből kevés vakcina érkezik és lassan, Magyarország mindent megtesz, hogy legyen elég vakcina a tömeges oltás megkezdéséhez. A nyugati vakcinákon túl 3,5 millió ember oltásához elég kínai és orosz vakcinát is lekötött a kormány.

A kínai Sinopharm-oltóanyagból eddig 550 ezer adag vakcina érkezett, amellyel jelenleg is zajlik a regisztrált idősek oltása a háziorvosoknál. Az orosz vakcinát eddig a regisztrált 60 év felettiek oltására használták fel a megyei kórházak oltópontjain.
A MÚLT HÉTEN ÉRKEZETT 100 EZER EMBER OLTÁSÁHOZ ELÉG VAKCINÁVAL JÖVŐ HÉTEN KEZDŐDHET MEG AZ OLTÁS, ÉS MA MEGÉRKEZIK AZ ÚJABB OROSZVAKCINA-SZÁLLÍTMÁNY IS
- áll a tájékoztatóban.

12:17
március 04, 2021
Vágólapra másolva!

Mi az oka a harmadik hullámnak?

12:22
március 04, 2021
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó. 

12:24
március 04, 2021
Vágólapra másolva!

Középpontban a járványügy

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője elmondta, hogy két kormányülésről adnak tájékoztatást. A kormány a járványügyi helyzettel foglakozott. 

12:26
március 04, 2021
Vágólapra másolva!

Drasztikusan nő a fertőzés terjedése

A kormány rengeteg szakértői véleményt meghallgatott, a számok világosak. Az áldozatok száma folyamatosan nő - mondta Gulyás. Az új fertőzöttek száma is folyamatosan nő, míg a lélegeztetőgépen lévők száma is drasztikusan emelkedett. A terjedés sebessége nő a vírusnak, a reprodukciós ráta pedig az egyik legmagasabb Európában. A jövő hétre az EU-ban Magyarország lesz a leginkább átoltott ország, de ez nem elég a vírus terjedésének a lassításához. 

12:27
március 04, 2021
Vágólapra másolva!

Bezárják április 7-ig az óvodákat és iskolákat

Ha most nem zárnánk, akkor a nyitás is későbbre tolódna - mondta Gulyás. Nemcsak azért kell zárni, hogy az emberek életét megvédjék, hanem hogy majd hamarabb lehessen nyitni. Az oktatás területén április 7-ig az óvodákat és iskolákat bezárják. 

12:29
március 04, 2021
Vágólapra másolva!

Így zár be két hétre az ország

Az üzleteket március 8-tól március 22-ig bezárják. Az élelmiszerboltok, patikák, drogériák nyitva maradnak és a benzinkutak is. Ugyanebben az időintervallumban minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügy. A konditermeket be kell zárni, de az igazolt sportolók rendezvényei zárt kapuk mögött megtarthatóak. A parkok nyitva lesznek. A munkavégzés is lehetséges, de ahol lehet, ott otthoni munka legyen - mondta Gulyás Gergely. Mindenhol kötelező lesz a maszkhasználat szabad téren. 

12:31
március 04, 2021
Vágólapra másolva!

Március 22-vel kezdődhet a nyitás

A bértámogatást és adókedvezményeket mindenkire kiterjesztik, ahol be kell zárni. Az oktatásra vonatkozó szabályok a tavaszi szünet végéig lesznek életben. Gulyás reméli, hogy az utolsó szakaszában vagyunk a járványnak. A nyitás március 22-ével meg fog kezdődni, minden bizonnyal ütemezetten. Mindenki vegyen részt a nemzeti konzultációban, ahol a nyitás szabályai eldőlnek. Ezekkel az eszközökkel tudjuk letörni a vírus harmadik hullámát. 

12:33
március 04, 2021
Vágólapra másolva!

Közel 100 százalék aláírta az új jogviszonyt

96,8 százaléka aláírta az egészségügyi dolgozóknak az új feltételeket - mondta Gulyás. 

12:34
március 04, 2021
Vágólapra másolva!

Nincs uniós döntés a vakcinaigazolványról

Az Európai Unió esetében nincs döntés a vakcinaigazolványról - mondta kérdésre Gulyás. Lesz majd erről irányelv, de egyelőre nincsen semmilyen szabályozás - tette hozzá. 

12:38
március 04, 2021
Vágólapra másolva!

Ezért hagyta ott a Fidesz az Európai Néppártot

Gulyás elmondta, hogy az EPP frakciója a vírus időszakában teljesen lényegtelen szabályzatokkal foglalkozott, és ez világosan mutatja a párt éretlenségét. Hosszú ideig adtunk esélyt az Európai Néppártnak, hogy olyan politikát folytasson, amiben egy bevándorlásellenes pártnak is legyen helye, de az EPP azt az utat választotta, hogy a balliberális erőkkel akar együttműködni. 

Egyelőre az EPP-nek még tagja a Fidesz, de a frakcióból kiléptünk - tette hozzá. A jó német-magyar kormányzati kapcsolatokat meg tudjuk őrizni a párton kívüli kapcsolatok nélkül is. Az EPP a nemzeti szuverenitást is tagadta, a Fidesz ezt nem tudja támogatni. Az EPP-n kívül is van élet - tette hozzá. 

12:38
március 04, 2021
Vágólapra másolva!

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan jön az összefoglaló

Véget ért a Kormányinfó. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.