Orgazmusélménytől a sült ökörig - helyszíni tudósítások a választás éjszakájáról

Vágólapra másolva!
Ölelkeztek és zászlókat lobogtattak az emberek a Vörösmarty téri Fidesz rendezvényen, míg a gárdisták által biztosított Sportmax 1 szabadidő központban a jobbikosok jótékony céllal sütött ökröt ettek. Az LMP előtt Bajcsy-Zsilinszky úti székházban ünnepelt, ahova az amerikai nagykövet is beugrott, majd az Instantban sárga műanyaglabdák között folytatta a bulizást. Mesterházy Attila MSZP miniszterelnök-jelölt telefonon gratulált Orbán Viktornak, a párt politikusai hajnali egy óra előtt távoztak a székházból. Az MDF székházában éjfélkor már csak páran lézengtek, miután Dávid Ibolya a párt 2,65 százalékos eredménye után lemondott az MDF elnöki posztjáról. A Civil Mozgalmat vezető Seres Mária arra panaszkodott, hogy elhallgatták pártjukat, ennek ellenére nem volt szomorú. Ebben a cikkben a címekre klikkelve elolvashatja valamennyi április 11-i tudósításunkat.
Vágólapra másolva!

Seres Mária nem szomorú - percről percre

A Civil Mozgalom az egyetlen párt, amelyik a nagyok mellett országos listát tudott állítani, azonban a választáson kevesebb mint 1%-ot ért el. Seres Mária arra panaszkodott, hogy elhallgatták pártjukat, ezért nem ismerik őket az emberek, de az alacsony eredmény ellenére nincs elkeseredve, mert hosszú távra tervez.

Táncolva várták ki a győzelmet a fideszesek -percről percre

Ölelkező, zászlókat lobogtató emberek töltötték meg vasárnap este a Vörösmarty teret, ahol a Fidesz tartotta eredményváró rendezvényét. A jó hangulatot a hosszas várakozás sem törte meg: az üres órákban régi slágerekre ropták a párt szimpatizánsai, Fidesz-felirattal díszített zsíroskenyeret eszegettek, míg a Fidesz politikusai az irodaház elkülönített részén készülődtek. A várakozás feszültsége azért érződött, az OVB elnökét kifütyülték, este tíz után pedig egy fideszes zászlót tartó férfinál elszakadt a cérna: "eredményeket akarok" - kiabálta a közeli gyorsétteremben.

Zárt körű borozás a Jobbiknál - percről percre

Néhány százan vettek részt a budai Sportmax 1 szabadidő központban a Jobbik választási rendezvényén. A gárdisták álal biztosított eseményen résztvevők ehettek a jótékony céllal megsütött ökörből, hallhatták Vona Gábor történelmi győzelemről szóló szavait, és élvezhették a Szkítia zenekar koncertjét. Egy órakor azonban már csak a legkitartóbb poltikusok és szimpatizánsok voltak a helyszínen. Előbbiek zárt körben boroztak, utóbbiak csendben "vesszen Trianon"-oztak.

Orgazmusélmény, labdák és ujjongás az LMP-nél - percről percre

Az LMP-sek a Bajcsy-Zsilinszky úti székházban kezdték az estét, ahol megjelent többek közt Kukorelly Endre író és Bozóky András volt kulturális miniszter, és még az amerikai nagykövet is villámlátogatást tett. Az eredmények nyilvánosságra kerülése után Schiffer András listavezető köszönőbeszédet mondott, majd az LMP-sek átvonultak szimpatizánsaikhoz a Nagymező utcai, dugig tömött Instantba, ahol sárga műanyaglabdák közt buliztak.

Lemondott Dávid Ibolya az MDF bukása után - percről percre

Lemondott az MDF elnöki posztjáról Dávid Ibolya, miután a párt csak 2,65 százalékot ért el a választás első fordulójában, így jócskán elmaradt a parlamenti küszöbtől. Dávid a párt elleni hisztérikus támadássorozatról, a szóvivő az MDF ellen alakult nagykoalícióról beszélt, mások a médiát okolták az LMP előretöréséért. Az [origo] kora estétől éjfélig élőben követte az MDF székházában történt eseményeket.

Mesterházy telefonon gratulált Orbánnak - MSZP percről percre

Az MSZP a szavazatok 19,3 százalékát szerezte meg a választáson, így "elvesztette a kormányzás lehetőségét" - mondta Lendvai Ildikó pártelnök az eredmények közzététele után. Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt telefonon gratulált Orbán Viktornak a győzelemhez. A párt politikusai hajnali egy óra előtt távoztak, a székház teljesen kiürült.

Országgyűlési választások 2010 - percről percre

Vasárnap reggel 6 órakor megkezdődtek a 2010-es országgyűlési választások. Ebben a cikkünkben részvételi adatokat talál és a szavazás közben történt rendkívüli eseményekről olvashat.