Összegyűjtötte az ajánlószelvényeket a kertjét árammal védő gazda

Vágólapra másolva!
Összegyűjtötte a választásokon induláshoz szükséges ajánlószelvényeket az a kesznyéteni gazda, aki áramot vezetett a kerítésébe a tolvajok ellen, és emiatt egy ember meghalt. Miniszterelnök-jelöltként indítja a gazdát a választásokon az Összefogás Párt.
Vágólapra másolva!

A kertjét árammal védő kesznyéteni férfi, Szoboszlai Barna, az Összefogás Párt (ÖP) miniszterelnök-jelöltje összegyűjtötte az április 11-i választáson való induláshoz szükséges ajánlószelvényeket - értesült szerdán az MTI. A jelöléshez szükséges 750 kopogtatócédulánál lényegesen több jött össze Szoboszlai Barnának, a férfi az ajánlószelvényeket ezen a héten leadja a területileg illetékes választási irodának.

A 69 éves férfi Borsod-Abaúj-Zemplén megye 12-es számú választókerületében indul majd az országgyűlési képviselői mandátum megszerzéséért.

A jelölt ellen több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indítottak eljárást korábban. A tulajdonos a tolvajok ellen védekezett árammal, emiatt 2008 nyarán egy férfi halálos áramütést szenvedett, egy másik ember pedig megsérült. Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt elnöke, Monok polgármestere a jelölt bemutatásakor azt mondta: szerinte egy igazságtalan rendszer áldozata Szoboszlai, aki védeni akarta a saját tulajdonát, és - mivel valószínű, hogy a bíróság elítéli - csak úgy lehet megmenteni a börtöntől, ha a mentelmi jog intézményéhez folyamodnak.