5 DVD a fa alá

Vágólapra másolva!
A Blu-rayek mellett a DVD piacon is akad olyan megjelenés az idén, amiből jó ajándék lehet. Nem sok, de egy ötös listára elég.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

1. Mad Max Trilógia díszdoboz
Nyolc év telt el azóta, hogy a hazai polcokon megjelent a Mad Max három része gyűjtőben, és tizenegy, hogy a filmekhez hozzájuthatott a közönség (1999 - hát az tényleg a dvd kiadás hőskora volt itthon). Mivel az idén tavasszal a kiadó megint kijött George Miller (és a harmadik résznél George Ogilvie) szép munkájával, szerencsére úgy döntöttek, hogy egyben is kiadják a hármat. Nem olyan szép, mint a régi doboz - de ezt legalább lehet kapni.

2. Toy Story trilógia
Az idei harmadik résszel a Pixar megcsinálta azt, ami Hollywood története során csak párszor sikerült: tökéletes trilógiát tett le az asztalra, ráadásul úgy, hogy az első és az utolsó rész között tizenöt (!) évnyi különbség van. Woody és Buzz Lightyear a 3D-s filmkészítés ikonjaivá nőtték ki magukat ebben a másfél évtizedben, a Toy Story pedig olyan trilógiává vált, amin oktatni lehet (és valószínűleg fogják is), hogy kell nem elrontani egy nagyszerű franchise-t.
Forrás: [origo]


3. Sex And The City 1-2 Christian Lacroix dizájner doboz

Persze-persze, adja magát, hogy Sarah Jessica Parker lófején élcelődjünk, illetve azon, hogy az mennyire tesz jót a karácsonyi hangulatnak, de semmi értelme: ennyire magas labdákat lecsapni nem elegáns, akik meg a sorozatot és a két mozifilmet imádták, azokat nyilván nem zavarja a nevezett hölgy fiziognómiája. Az idén megjelent második rész a sok fanyalgás ellenére Európában hatalmas siker volt, nagyobb, mint az Egyesült Államokban. A két részes doboz megjelent limitált példányszámú változatban is, amihez a borítót a neves divattervező, Christian Lacroix jegyzi.

4. A Karib-tenger kalózai trilógia

Ha annak idején Jack Sparrow kapitányt az eleinte tervezett Hugh Jackman játssza, akkor a Karib-tenger kalózaiból egészen biztos, hogy nem készül három rész (pontosabban kettő, mert a második és harmadik egy félbevágott hatórás résznek felel meg): nem azért, mert Jackman rossz színész lenne, hanem mert amit Johnny Depp kihozott a figurából, az az elmúlt tíz év egyik legnagyobb színészi teljesítménye volt, és a film sikere első sorban ennek köszönhető. A szép bevételek miatt leforgatott negyedik rész májusban kerül az amerikai mozikba (Rob Marshall rendezésében), az első három pedig végre gyűjtődobozban mehet a fa alá, ha esetleg valakinek még hiányozna.

Forrás: [origo]

5. Sherlock Holmes fémdobozos

Guy Ritchie Scherlock Holmes adaptációja volt itthon az éve elejének slágere: a Robert Downey Jr. és Jude Law kettősével eladott film az eredeti szövegek rajongói szemében szentségtörés volt, aik viszont egy tisztességesen összerakott, szórakoztató krimit kerestek, imádták.