Adventi vasárnapok Diósgyőrben

Vágólapra másolva!
Négy vasárnap - négy, programokkal megrakott nap, pontosabban már csak három, mert az első november 28-án volt. Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központ, hajnali tíztől este hatig, Mikulás- és karácsonyvárás, plusz Luca nap.
Vágólapra másolva!

December 5., 12., 19. - az adventből ez a három vasárnap van hátra (a bronz, az ezüst és az
arany), ezt hármat igyekszik emlékezetessé tenni a Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központ, amit valószínűleg még senki emberfia nem hívott még ezen a szép, de nagyon hosszú nevén.
Az első, ötödikei vasárnap természetesen még inkább a Mikulásra koncentrálnak a szervezők (ami helyes döntés, ha nem akarják a kisgyerekek haragját kivívni): vásár, bábelőadás (A Mikulás Furfangja címmel), bohócok és délután négyre maga a Mikulás is megérkezik.
Egy héttel később a főszerep a Luca napé - ezt a nagyszerű, okkult felhangoktól sem mentes napot első sorban nem a fekete mágia, hanem a népi művészetek felől közelítik meg a szervezők: Luca napi népi játékok, boszorkánykeresés és különböző babonák kapják a főszerepet, Barsi Csaba és az agyagbanda zenél, az úri közönség jó szokása szerint táncol. Délután háromtól az Artúr: Maltazár bosszúját vetítik.
Az utolsó, arany vasárnapon már természetesen a karácsonyé a főszerep: betlehem készítés és karácsonyi vásár vár mindenkit, valamint táncház a Számadó zenekarral. Gyertyagyújtás mindhárom nap délután öt órakor.