Mikulásgyár: Kívánj bármit, megkapod, ha a csillagokat elkapod

Joulupukki, a lappföldi Mikulás integet a MikulásGyárban, a budapesti Felvonulási téren
Vágólapra másolva!
Bár a viharos szél december 8-án megrongálta az építményt több mint másfél millió forintos kárt okozva, pénteken megnyílt a Mikulásgyár, amely hetedik éve gyűjt adományokat a rászorulóknak. A megnyitón részt vett Joulupukki, a lappföldi Mikulás, Szávay Ágnes, Roger kutya és Szalánczi Gábor, a Magyar Vöröskereszt Budapesti Alapszervezetének, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak tagjai.
Vágólapra másolva!

A Felvonulási téren felépített Mikulásgyár első csomagját Londonból kapta, és további adományokat: tartós élelmiszereket, tisztítószereket, édességeket és játékokat várnak a szervezők. Szombaton több mint tízezer ajándékot vittek a budapesti Mikulásgyárba és az ország számos más városában található leányvállalataiba a segíteni vágyók. Vasárnap a Mikulásgyár első napján gyűjtött adományokból gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok kaptak a nekik rendezett találkozón Budapesten. Tavaly 15 ezer 500 doboz adomány gyűlt össze, így több mint 160 ezer rászorulónak segíthettek Magyarországon, valamint néhány száz doboz adományt a szomszédos országok magyar lakta településeire is eljuttattatott a karitatív akció.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Idén újdonságként a Mikulásgyár piacra dobott egy speciális ajándékot is, amelynek megvételével a Mikulásgyár működését lehet támogatni. A Kívánságpor a karitatív szervezet saját terméke: a zsákocskában speciális por van, amely a levegőbe szórva csillog-villog. A kis csomagot - amelyen a Kívánj bármit, megkapod, ha a csillagokat elkapod szöveg olvasható - újságosoknál, Alexandra könyvesboltokban és az ország nagyobb postáin vásárolhatják meg az érdeklődők.

Vasárnap megnyílt az ingyenes korcsolyapálya is. A pályát már pénteken át akarták adni a közönségnek, de a viharban megsérült felfújható gyár javításán dolgoztak, ezért csúszott a jégpálya megnyitása. A Mikulásgyár Felvonulási téri Nagyszínpadon rengeteg koncert és előadás látható. Hétvégén több program lesz természetesen, de a hétköznapok is tartogatnak érdekességeket, például számos híresség csomagol majd ajándékokat a Mikulásgyárban szerda és csütörtök délután.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Mikulásgyár december 9. és 21. között várja az adományokat a budapesti Ötvenhatosok terén és országszerte 14 plázában. A segíteni szándékozók december 9-től bármely postán térítésmentesen adhatják fel a Mikulásgyárnak szánt csomagot, amelyeken jól látható helyen fel kell tüntetni, hogy a címzett a Mikulásgyár. Európa egyik legnagyobb jótékonysági akciójával a rászoruló gyerekeken és nagycsaládokon segítenek, az adományok szétosztását a Magyar Vöröskereszt csaknem 400 önkéntese végzi.