Extrém, zenés ajándékok karácsonyra

ujjzongora, extrém zenei ajándékok, címlapi
Vágólapra másolva!
Vicces, érdekes és sok esetben hasznos ajándékokat találtunk, persze mind kötődik a zenéhez valamilyen formában.
Vágólapra másolva!

A karácsony előtti utolsó héten még mindig rengeteg ajándékot veszünk, íme néhány ötlet, mivel dobjuk fel zenerajongó testvérünk, barátunk, rokonunk ünnepi kedvét.

Forrás: www.restorationhardware.com

Gramofon iPhone-hoz

Illene kitalálni egy frappáns nevet ennek a csodálatos készüléknek, amely az eredeti gramofonhoz képest nem hanglemezre készült hangfelvételt játszik le nekünk, hanem sokkal inkább iPhone készülékünk playlistjeit. A gyönyörű kivitelezéshez az is hozzájárul, hogy a tölcsér semmi elektromosságot nem használ, csakis a fizika erejét és így három-négyszeresére erősíti fel az iPhone hangszóróját. Éljen a retró a fa alatt!

Forrás: bookshelfporn.com

Zongora könyvespolc

Ha már régi zongorád teljesen használhatatlanná vált, könnyen feldobhatod vele a lakásodat, és még rengeteg helyet is spórolhatsz vele anélkül, hogy teljesen meg kéne válnod hőn szeretett hangszeredtől. Külön említésre érdemes a két pedál, aminek ugyan semmi funkciója, de - megtisztelve a hangszert - azok is helyet kaptak a lakásban. Jópofa, bár kicsi az esélye, hogy ezt egy hét alatt lemenedzseld, és eljuttasd a karácsonyfa alá.

Bakelittányér

Ettél már müzlit bakelitből? Most itt a lehetőség. A Jeff Davis által tervezett bakelit mintájú tányérok ráadásul többféle címkézéssel is kaphatók, egészen a rocktól a jazzig. Igen hangulatos kiegészítője lehet a konyhának.

Forrás: Gabrielle Germaine

Személyre szabott hullámforma a faladra

Tekints rá úgy, mint kedvenc dalod fotójára, hiszen a kép nem ábrázol mást, mint a legkedvesebb dalunk hanghullámainak képét. De ha nagyon akarjuk, akkor akár saját hangunk, azaz egy általunk készített beszédfelvétel is lehet a képen. Hogy mi értelme van, azt nem tudjuk, de mindenesetre jól néz ki.

Hanghullámból kép, extrém zenei ajándékok Forrás: www.notonthehighstreet.com

Pergődob lámpa

Ez az igazán zseniális ötlet egy olyan tervezőtől származik, aki minden képzeletet felülmúlóan bármiből képes berendezési tárgyat csinálni. Ez a pergődob lámpa csak egy a sok közül. A dobosok egészen biztos elfogadnák a hálószobájukba.

Forrás: www.conantmetalandlight.com

Ujjzongora

Van olyan a közeledben aki megőrjít azzal, hogy folyton kopácsol az ujjaival? Vagy esetleg magadra ismertél? A legújabb fejlesztésű ujjzongora végre értelmet is ad az egésznek. A kézre erősített kis szerkezet minden ujjadon egy hangot takar, a csuklódon pedig hármat. Persze ettől még a teljes kromatikus skálát nem fedi le, de jó lehetőséget biztosít a szórakozásra.

Forrás: Origo

Gitár alakú vécéülőke

Igazi rock and roll élményt a fürdőszobába! A Jammin Johns tervezte ülőke csodás kiegészítője lehet a toalettünknek. Zenélni ugyan nem lehet rajta, de maximális kényelmet biztosít, és elsősorban nem semmi esztétikai látvány.

Forrás: www.atgstores.com

iPod-dokkoló vécépapírtartó

Ha már gitárosra cseréltük a vécédeszkánkat, akkor ideje gondoskodni a zenéről is. Ez a kis iPod-dokkoló kütyü, amellett, hogy egy vécépapírtartó, 4 beépített hangszórót is tartalmaz és így dolgunk végezte közben sem hagy minket zene nélkül.

Forrás: www.amazon.com

Pengetőkészítő

Első ránézésre olyan, mint egy közönséges tűzőgép, de ez a kis kütyü sokkal többet tud, ugyanis bármilyen keményebb, nem használt plasztikkártyából pengetőket készít. Van, aki gitározik a családban? Akkor ennél jobb ajándékot nem találsz, hiszen legyen az kezdő vagy haladó, a pengető örök fogyóeszköz marad.

Forrás: www.thinkgeek.com

Hordozható USB-s bakelitlejátszó

A bakelitlemezek manapság egyfajta reneszánszukat élik. Rengeteg lejátszó közül lehet válogatni a piacon, viszont a mi kedvenceink ezek a hordozható, összecsukható darabok. USB csatlakozásuk révén lehetőséget biztosítanak a lemez digitalizálására, a hozzá tartozó szoftver segítségével. Nem utolsósorban pedig retró külsejüknek köszönhetően a lakásban is kiválóan mutatnak majd.

Forrás: ww.thinkgeek.com

Hárfa szék

Akarsz hárfázni pihenés közben? Ezzel a székkel itt a lehetőség, hogy megtanuld az első leckéket. Nem fogod elhinni, de a Jaeyoung Jang tervezte szék még hangolható is. Könnyed ujjleckék a karácsonyi bejgli zabálás kipihenése közben.

Forrás: www.designboom.com