Őszig kell várni az új Massive Attack albumra

Vágólapra másolva!
Az NME-nek nyilatkozva Robert "3-D" Del Naja elmondta, hogy ígéreteikkel ellentétben nem jelentetik meg új albumukat az év elején, az ugyanis még meglehetősen kezdetleges állapotban van.
Vágólapra másolva!

Előzetes információk szerint a csapatnak már az album végső mixelésén kellene dolgoznia, azonban ettől a stádiumtól még nagyon messze állnak.

A felvételeket még 2000-ben Barbadoson kezdtek el, de a munkát saját bristoli stúdiójukban folytatják. Bár majdnem teljesen elkészült, az albumnak egyelőre nincs címe. A szereplő számok listája már összeállt, azonban minden egyes darabra legalább húsz verzió született. Mivel érzéseik szerint a számok külön-külön megállják helyüket, egymás mellett azonban nem jól hangzanak.

A munkálatokról szólva Robert "3-D" Del Naja, a csapat jelenlegi vezetője elmondta: "Sok mindenben egyetértettünk az új albumot illetőleg, de messze nem mindenben. Arról például nem volt vita, hogy az album számai ne illeszkedjenek teljesen sorba. Kontrasztokat akarunk.A kiadó nem járhat a nyakunkra, időnk van."

3-D arról is beszélt, hogyan befolyásolta Andrew "Mushroom" Vowles kilépése az együttes munkáját. Vowles az utolsó lemez, a Mezzanine elkészülése után lépett ki a Massive Attackból.

"Eleinte meglehetősen furcsa volt, hiszen ha ennyit dolgoztál valakivel, az egyértelműen hiányozni fog. Hiányozni fognak a dimenziók, amiket a zenébe vitt. Ennek ellenére jó is, hiszen új területeken próbálhatod ki magad, ellátva az általa addig felvállalt feladatokat."

A frontember érzései szerint az új album feltehetőleg őszre készül majd el.