Sziget: egyelőre csak másodvonalas sztárok

Vágólapra másolva!
Egyelőre egy igazán nagy név sincs a X. Sziget fesztiválra készülő szervezők tarsolyában, azonban a tárgyalások még folynak.
Vágólapra másolva!

A német Festivalguide portál értesülései szerint a már most biztos fellépők listája a következő: Blaze Baley, Cachaito Lopez, Cesaria Evora, Die Toten Hosen, Doro, The Gathering, Hedningarna, Klezmatics, Mory Kante, Natacha Atlas, Nightwish, P18, Stereo MC´s, The 69 Eyes, Transglobal Underground.

Vagyis a világzenei színpadon fellépőktől eltekintve egyelőre úgy tűnik: főként a germán színtér avítt punkjai alkotják az idei Sziget fellépőgárdáját.

Megkeresésünkre Marinka Csaba, a Sziget PR főnöke elmondta, a lista valós adatokat tartalmaz, azonban az igazán nagy nevekkel még tárgyalásban vannak. Véleménye szerint az a legnagyobb probléma, hogy a nagy fesztiválok a nyár elején rendre lezajlanak, s mikorra Magyarországra hívnák őket - idén július 31-től augusztus 7-ig -, azok bizony inkább már csak pihenni vágynak.

A fellépők listájából a szervező a 69 Eyest és a Toten Hosent emelte ki, akikre felmérésükön sokan voksoltak a majdani szigetlakók közül.

Mint elmondta, ez a bizonyos lista a legfontosabb szelekciós szempont a fellépők kiválasztásánál, figyelembe veszik azonban a külföldi zenei magazinokat és a lemezeladásokat is.

Szerződéseik tartalma miatt egyelőre nem árulhatják el, milyen nagy nevekkel folyik a párbeszéd, azonban ők maguk is szeretnék különlegessé tenni a tizedik Sziget fesztivált.


Korábban:
A Toten Hosen a Szigeten
Már nem Pepsi a sziget

Fórum:
Te jössz a Pepsi-szigetre?