A Sex Pistolsnak már nem jön össze a botrány

Vágólapra másolva!
Minden idők legnagyobb botrányt kavaró punkjai, vagyis a Sex Pistols nem vállalta még egyszer azt, ami annak idején világszerte híressé tette, vagyis nem lépett fel a királyné jubileumán. Megengedtek viszont maguknak egy egyszerű fellépést egy egyszerű stadionban.
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA

Egy dühös ember - Johnny Rotten a próbákon




A hivatalosan mindössze 1975 nyara és 1978 januárja között létező, majd 1996-ban egy bevallottan a tagok leapadt bankszámláinak újratöltésének érdekében lebonyolított turnéra összeálló Sex Pistolsnak az aranyjubileumra csak annyi tellett, hogy újra kiadják a botrányos kislemezt. Az együttes menedzserének elmondása szerint a jeles hétvégén a banda tagjainak "nem volt kedve zenélni".

Végül mégiscsak sikerült összehozni egy koncertet a Crystal Palace-ban a koronázás ötvenedik évfordulójára. John Lydont, vagyis Johnny Rottent, aki öreg napjait az Egyesült Államokban tengeti, a repülőtértől folyamatosan saját biztonsági emberei kísérték, megóvandó az esetleges atrocitásoktól. Ő pedig hozta is a tőle elvárt kirohanásokat, keresetlen szavakkal illetve Tony Blair miniszterelnököt, a David Beckhamet övező mítoszokat no és persze a királynőt.

Rotten, aki kijelentette, hogy ő ugyan soha nem fog senkitől soha semmiért bocsánatot kérni, kedves szavakkal csak a Who nemrégiben elhunyt basszusgitárosát, John Entwistle-t, becenevén Ökröt illette, emlékének szentelve a Substitute című számot. A koncert a röpködő szitkoktól eltekintve békés keretek között zajlott, a perelni vágyóknak csak a God Save The Queent újra kiadó Virgin maradt, amely állítólag az anyakirálynő halálhíre után néhány perccel adta le rádióadóján a dalt.

Gyarapítsa gyűjteményét
a Sex Pistols albumaival !