Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Fun Lovin' Criminals a PeCsában

Vágólapra másolva!
Március 9-én, 19.30 órakor lép fel a Petőfi Csarnokban a trió. A hazai rajongók már láthatták őket a tavalyi Sziget Fesztiválon, ám ezúttal más dalokkal, más közegben, más koncertet fog adni a csapat, amelyre érdemes elmenni. Ha egy kis szerencséje van vagy eléggé tájékozott - ingyen is megteheti. Nálunk tíz jegy talál gazdára.
Vágólapra másolva!

A Fun Lovin' Criminals nevű triót 1993-ban alapította Huey Morgan, Fast (basszus, billentyűk, fúvósok) és Steve (dob) társaságában. Rövid időn belül elegendő anyag gyűlt össze ahhoz, hogy közönség elé állhassanak a New York-i Limelight bárban.

Így indult útjára a Fun Lovin' Criminals, és két évvel később kiadták bemutatkozó albumukat, a Come Find Yourself-et, rajta a nagy sikerű - Tarantino-szövegekkel tűzdelt - Scooby Snacks nótával. Eztán újabb két évet kellett várni a következő, 100% Colombian című lemezre. Ez az album már egy érettebb anyag, összevetve a Come Find Yourself-fel, benne találták meg azt a hangot, mely talán a legjellemzőbb a bandára, ám ezzel együtt nem sokkal az album megjelenése után Steve, a dobos kilépett a zenekarból, helyére a tehetséges, ex-Bad Brains-es, Mackie került.

Első két lemezükkel a Fun Lovin' Criminals olyan új és egyedülálló stílust teremtett, melyben hip-hop elemek és jazzritmusok ötvöződnek a hagyományos/tradicionális rockhangzással. Mimosa nevezetű, következő albumuk válogatáslemez, számos feldolgozással és B oldalas dallal, melyet 2000-ben a Loco követett, hatalmas sikerrel és egy olyan címadó dallal, melynek videoklipje nagy vihart kavart.

2002-ben egy válogatásalbummal jelentkezett a zenekar (Bag of Hits) ritka és nehezen fellelhető remixekkel, melyet 2003 őszén a Welcome To Poppy's követett. Az albummal Mackie helyett ismét új dobos került a csapatba, a nem kevésbé tehetséges Frank (The Rhythm Man). A Petőfi Csarnokban ezzel a felállással és az új lemezzel találkozhatnak a rajongók.

Kérdés:

Mely hónapban jelent meg a Welcome to Poppy's?

A válaszokat a nyeremeny@origo.hu címre várjuk március 3., szerda 14 óráig, CRIMINALS címmel. A játékban az Axelero Rt. munkatársai nem vehetnek részt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről