Megérkezett a Slash-féle csempészáru

Vágólapra másolva!
Már kapható Magyarországon is - és nem csak pult alól - a Contraband (Csempészáru) című Velvet Revolver-album, amellyel egy régóta várt amerikai csapat ajándékozta meg a rock rajongóit. A gitárnyűvő Slash két másik, Guns N' Rosesból ismert társával (Duff McKagan és Matt Sorum) végül csak megelőzte egykori énekesüket, Axl Rose-t.
Vágólapra másolva!

A Velvet Revolver formáció tagja Dave Kushner gitáros is, aki egykor Slash középiskolás diáktársa volt, de nem ezért kapott helyet a csapatban. Olyan zenekarokban bizonyított, mint a Wasted Youth, az Electric Love Hogs és Dave Navarro együttese. Duff azt mondta róla, hogy ő a banda "titkos fegyvere".

Ezek után minek nevezzük az énekesüket, Scott Weilandot - ex-Stone Temple Pilots -, aki a rossznyelvek szerint több időt töltött a különböző rehabilitációs intézetekben, mint a stúdióban, hogy megszabadítsák kábítószer-szenvedélyétől. A zenésztársak a frontember-keresés időszakában tucatnyi énekest hallgattak meg és próbáltak velük, míg Weilandban megtalálták az igazit, és a gondok ellenére azóta is ragaszkodnak hozzá.

A lemezfelvételi munka idején az énekes a Rolling Stone magazinnak azt mondta, hogy az album úgy szól majd, mint a Stone Temple Pilots és a Roses a legjobb pillanataiban. Scott a két zenekar muzsikájának az ötvözetét ígérte, és ez be is váltotta. Arról is olvashattunk, hogy a zene szeretete hozta össze ezeket a fickókat, akik azt játsszák, amit igazán szeretnek, és nem érdekli őket a rádióbarát dalok világa, arra viszont vágynak, hogy a közönség elfogadja őket. Első hallásra a Do It For The Kids szép dallama még egy rockzenétől rettegő rádióban is elmenne, nem beszélve a gyönyörű Loving The Alien című záródalról.

"A zenénk nagyon agresszív, veszélyesek vagyunk" - óvott bennünket előre a dobos. Az első piacra dobott single a Slither volt az albumról, ami jó választásnak bizonyult - ebben Slash gitárszólója a régi szép időkre emlékeztet.