Kokainügylet vezethetett a Run DMC-tag meggyilkolásához

Vágólapra másolva!
A nemrégiben egy lövöldözésben gyakorlatilag kivégzett Jam Master Jay köztudottan az erőszakellenesség és a családi értékek szószólója volt. Ezért is keltett megdöbbenést a New York Post riportja, mely szerint kokainügylet vezetett a Run DMC-tag meggyilkolásához.  
Vágólapra másolva!

Forrás: EPAJam Master Jayt, született Jason Mizellt, a Run DMC 37 éves lemezlovasát New York Queens nevű kerületében lőtték fejbe egy zenei stúdióban. A leírások szerint a gyilkosság leginkább kivégzésre hasonlított. A legfőbb gyanúsított Curtis Scoon, Jay régi barátja. A New York Postban megjelent riport alapján a rendőrség jelenleg azt a magyarázatot tartja a legvalószínűbbnek, mely szerint egy kokainügylet fölött kirobbant vita vezethetett a lövöldözéshez.

A feltételezések szerint évekkel ezelőtt Scoon és Mizell közösen vágtak bele egy kokainügyletbe. Egy Los Angeles-i terjesztőtől vásároltak volna két kilogramm kokaint, fejenként 15 ezer dollárért. A páros azonban gyakorlatlan volt, mivel ez lett volna első ilyen üzletük, a dealer pedig eltűnt a pénzzel. Scoon Mizellt hibáztatta, és követelte, hogy az adja vissza neki a pénzt. Ebből többször is támadt már vita, s ez az utolsó alkalommal lövöldözéshez vezetett.

A hír már csak azért is megdöbbenést keltett, mert Jay számos fórumon felszólalt az erőszak ellen, és részt vett a megbékélést hirdető fesztiválokon; a családi értékek szószólója volt.