Török győzelem az euróvíziós táncdalfesztiválon

Vágólapra másolva!
Szoros versenyben Sertab Erener török énekesnő lett az első május 24-én a lettországi Rigában az euróvíziós dalfesztiválon. A t.AT.u. a harmadik helyet tudta megszerezni.
Vágólapra másolva!

A Minden, mi tőlem telhető című dalával a török versenyző a 26 induló országból szavazó zsűritől 167 pontot kapott. A második helyen végzett belga Urban Trad együttes 165, míg a harmadik t.A.T.u. orosz leszbikus duó 164 pontot kapott a szombat esti 48. euróvíziós dalfesztiválon.

Sertab Erener rendkívül népszerű Törökországban, és olyan kiemelkedő sztárokkal is énekelt már együtt, mint José Carreras vagy Ricky Martin. Eddig 4 millió példányban fogytak el albumai világszerte.

A lett főváros 2003-ban azért lehetett az európai show-műsor házigazdája, mert tavaly Tallinnban a győzelmet a lettországból származó Marija Naumova szerezte meg. Idén azonban a házigazdák képviselője a mezőny végén kötött ki mindössze 5 ponttal.

A három órás szombat esti előadást a helyszínen megnézte Vaira Vike-Freiberga lett elnökasszony és Einars Repse kormányfő is.