Chaos helyett káosz: punkok lázongtak Kanadában

Vágólapra másolva!
Az utolsó pillanatban elhalasztottak egy koncertet Montreal belvárosában, így a fellépésre összesereglett punkok törni-zúzni kezdtek: felborult autók, betört üzletek maradtak a felvonuló szabadcsapatok mögött. Több sérült fog emlékezni a Total Chaos elmaradt bulijára.
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Képünk csak illusztáció.

Hét feldühödött, őrjöngő punkot állított elő a kanadai rendőrség a koncert estéjén, miután zavargás tört ki az elmaradt koncert miatt, írja az ABC News. Egy nőt fegyveres rablás vádjával tartóztattak le, öt további felnőtt és egy fiatalkorú pedig rendzavarás és garázdaság miatt került fogdába, közölte Yves Surprenant rendőrnyomozó. "Az eset meglepett minket. A zavargás mérete és hirtelensége volt meglepő" - ismerte be a rendőrtiszt, miután kiderült, hogy legalább 42 gépkocsiban keletkezett kár, és 11 üzletbe tört be a feldühödött tömeg.

Közel ezer néző gyűlt össze Montrealban, hogy élőben megnézze és meghallgassa az Exploited és a Total Chaos punkzenekarok előadását, ám a pogózás ezúttal elmaradt: kiderült, hogy az Egyesült Államok és Kanada határán feltartóztatták a zenészeket. Az összesereglett nézősereg nagyobb része csalódottan távozott, ám pár száz morcos rajongó tombolni kezdett: autók ablakát zúzták be, gépkocsikat fordítottak és gyújtottak fel, ugyanakkor többen betörtek közeli üzletekbe is, kihasználván a káoszt.

Egy Philippe Yeung nevű úr, aki közel lakik az elmaradt koncert helyszínéhez, több ízben hívta a rendőrséget a pusztítás láttán, ám a rendfenntartók csak fél órával később érkeztek a helyszínre. "Amire a rendőrök ideértek, a kocsik már lángokban álltak, fel voltak borítva" - közölte a szemtanú. A zavargás során három rendőr komolyabban megsérült, és további két biztonsági őr és három másik rendőr szenvedett könnyebb sérüléseket.