Metallica-sárkányok riogatják a Disneyt

Vágólapra másolva!
James Hetfield és Lars Ulrich, a Metallica két tagja a napokban írt alá egy szerződést a Disneyvel, mely szerint a két rockzenész szinkronszínészként közreműködik majd a cég újabb gyermekfilmjében.
Vágólapra másolva!

A metálzene két nagyágyúja kamaszodó sárkányok hangját fogja kölcsönözni a Disney új produkciójában, a Dave, the barbarian című rajzfilmben. Azt Süsü óta tudjuk, hogy minden gonosznak tűnő, ronda sárkánynak van szíve - de ezúttal a rémisztő szörnyeket szinkronizáló zenészek is rájönnek erre a kozmikus igazságra. A természetesen gyerekeknek szánt filmsorozatot januártól vetíti a Disney Channel. Nem ez az első eset, hogy a zenekar valamilyen formában rajzfilmben szerepel: 2000-ben például a South Park egyik részében tűntek fel, kellően groteszk körülmények közepette.

Az együttes igaz hívei decemberben Európában köszönthetik a Metallicát. Norvégiában kezdenek majd német, svájci, olasz és francia arénákban zenélnek. A rövid, európai kalandozás két londoni koncerttel zárul, majd az újévet Las Vegasban köszönti a csapat: a Hard Rock nevű, kaszinóval egybekötött szállóban adnak koncertet.

A zenekar két jelölést is kapott a múlt csütörtöki MTV Europe Music Awards alkalmával: legjobb zenekarként a Coldplay és a Radiohead volt a nagy rivális, a legjobb rockegyüttes kategóriában pedig a Red Hot Chili Peppers, a Linkin Park és a The White Stripes bizonyult komoly ellenfélnek.