Itthon is aranylemez a Metallica új albuma

Vágólapra másolva!
Ez év június 9-én, St Anger címmel jelent meg minden idők egyik legnépszerűbb és legbefolyásosabb rockzenekarának, a Metallicának új albuma, amely mostanra már Magyarországon is aranylemez lett.
Vágólapra másolva!

Június 9-én, St Anger címmel jelent meg minden idők egyik legnépszerűbb és legbefolyásosabb rockzenekarának, a Metallicának új albuma. Két évtizedes pályafutásuk alatt több mint 40 országban arany- és platinalemezes előadók lettek, több mint 80-szor voltak listavezetők, és összesen 85 millió albumot adtak el világszerte.

A St Anger egy héttel megjelenése után Norvégiában, Malajziában és az USA-ban platina, Svédországban, Finnországban, Dániában, Németországban, Svájcban, Ausztriában, Belgiumban, Spanyolországban, Portugáliában, az Egyesült Királyságban, Írországban és most már Magyarországon is aranylemez lett.

Megjelenésekor harmadik helyen nyitott a MAHASZ Top 40-es listáján, és egy héttel később már az első volt!

Első helyezése azért is rendkívüli, mert külföldi előadó idén mindössze kétszer vezette a listát: a 9. héten a 8 mérföld című film zenéje, a 10. héten pedig a TATU 200 km/ h In The Wrong Lane című lemeze bizonyult a legjobbnak.