Vágólapra másolva!
Négyéves szünet után új stúdióalbummal jelentkezett az elektronikus tánczene legismertebb alakja, Norman Cook - ismertebb nevén Fatboy Slim.
Vágólapra másolva!

A brightoni DJ Palookaville című lemeze némi változást mutat a korábbi stílushoz képest. Az előző három album, a Rockafeller Skank, a You've Come A Long Way, Baby és a Halfway Between The Gutter And The Stars dalai kizárólag számítógép segítségével készültek, mígy a Palookaville visszatérés a valódi hangszerekhez - közölte a Sony Music.

Cook az utóbbi években egyre közelebb került az élő zenéhez, amit bizonyít, hogy Blur legutóbbi Think Tank albumának két dalában is producerként működik közre. A Palookaville ennek megfelelően a közös alkotómunka jegyében telt.

A lemezen megszületésében olyan zenészek vettek részt, mint a funkylegenda Bootsy Collins, a Blur-énekes Damon Albarn, a San Franciscó-i zenész Lateef, a house DJ, Justin Robertson és a brightoni Jonny Quality együttes.

Külön érdekesség, hogy Fatboy Slim ezúttal nemcsak a számok összeállításában jeleskedett, hanem basszusgitáron is játszik, akárcsak annak idején a Housemartins együttesben. A Palookaville 12 dala a stílusváltás ellenére is bővelkedik táncolható ütemekben, hip-hop ritmusokban, ám eközben az ének szerepe megerősödött.